SCHUMACHERI U ŠOKU

NEVJEROJATNA PRIČA S VIRA Kako je njemački bračni par ostao bez kuće koju su pošteno platili

 Zadarski.hr

Burno je bilo u ponedjeljak na zadarskom Općinskom sudu, kod sudca Vladimira Rončevića, gdje se rješava 'sudbina' prevarenog njemačkog bračnog para: oni su kupili kuću na Viru 2006., a 2016. su je na nevjerojatan način izgubili. Kuća je, odlukom zadarskog suda, prodana na dražbi, jer se njemački bračni par Erna i Ernst Schumacher nisu uknjižili kao vlasnici, piše Zadarski.hr.

Tako je kuća formalno još pripadala prodavatelju Josipu Gržeti, „kralju ludosti nekretninama na Viru“, koji je – gle čuda – imao dugove. Ljudi kojima je Gržeta bio dužan dobili su svoje novce tako što je na dražbi prodana „Gržetina“ kuća. Da, on je bio upisan kao vlasnik, ali prodao ju je prije „debelih“ deset godina i dobio za nju dobre pare, 40 tisuća eura.

Zašto punomoćnik nesretnih Nijemaca, zadarski odvjetnik Miše Papić, kojemu su Schumacherovi od 2006. plaćali silne novce da ih zastupa, nije njih uknjižio, za sada se ne zna. Papić o ovom slučaju ne želi govoriti, a slučaja se, iako je kuća na dražbi prodana izvjesnom Petraviću iz Kutine za svega deset tisuća eura i on se već uknjižio kao vlasnik, ipak dohvatio zadarski odvjetnik Mile Milovac.

U ponedjeljak je sudac Rončević odlučio da će kupca kuće, Branimira Petravića iz Kutine, pozvati u sudnicu. Odvjetnik Schumacherovih, Mile Milovac, već je zatražio zabilježbu u ZK odjelu, kako Petravić kuću ne bi prodao. Potom je tužen i Joso Gržeta, od njega se traži naknada štete, jer je znao da svoj dug bračnom paru Žerjav vraća ovrhom kuće koju je za 40 tisuća eura već prodao Nijemcima i „keš“ dobio na ruke. Drugim riječima, tuđom nekretninom platio je svoj dug. Tužen je i bračni par Žerjav kojima je Gržeta bio dužan i upravo temeljem sudskih presuda da im dug treba vratiti Schumacherovima je kuća ovršena. I od njih se traži naknada štete.

U sudnici se u ponedjeljak Joso Gržeta nije pojavio. Njegov odvjetnik Davor Ukalović mu je prije nekoliko dana otkazao punomoć.

Odvjetnik obitelji Žerjav, Božidar Klepač iz Varaždina, bio je uporan da se u sudnici pojavi Branimir Petravić koji je Schumacherovu kuću na dražbi kupio za 10 tisuća eura.

- Petravić ju je možda voljan prodati natrag – rekao je odvjetnik Klepač, što je vidno iznerviralo odvjetnika Milu Milovca.

- Da, voljan ju je Schumacherovima prodati, ali za 50 tisuća eura. Tako da dva puta kupe istu kuću. On se bogati na tuđoj muci. Koliko rupa mi imamo u zakonu? – pitao je Milovac, na što mu je sudac Rončević kazao da su pitanja zakonitog i moralnog „drugi par rukava“.

Kupac već jednom kupljene kuće, Branimir Petravić, bit će pozvan na slijedeće ročište koje je zakazano u listopadu, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:07