'NIČIJI' PROSTOR

NEVJEROJATNO Splićanin prodao stan, pa u istoj zgradi uselio u novi, besplatni apartman od 15m2, iza zida! Susjedi u šoku, policija mu ništa ne može

 
 Slobodna Dalmacija

Nema toga što u našem gradu vidjeli nismo! Evo, recite pravo - prvo što vam padne na pamet, a da čovjeku u dalekom svijetu to izgleda nevjerojatno - u Splitu se sigurno dogodilo. Samo odaberite mikrolokaciju, piše Slobodna Dalmacija.

Ovoga put adresa je Rovinjska 2, na Žnjanu. Scena iz "A je to!", doslovno. Dakle, susjed iz ulaza broj 2 je prodao svoj stan.

Sve u redu, pozdravili se, čovjek odlazi, ali samo par stepenica niže. Tamo se naime nalazi niša, zid koji skriva 15-ak kvadrata "ničijeg" prostora, taman između dva ulaza.

Susjed iz pakla uzeo "pikamer", odvalio zid, otvorio sebi prostor za život i, eto, sad je kupio ulazna vrata, planira ih ugraditi da nitko ne viri u "njegovo".

Niste shvatili?

Otvorio je sebi prostor, kojeg drži kako ne pripada nikome od sustanara i uselio se.

Slobodna Dalmacija

Da, dobro ste pročitali!

- Nema naš "bivši-sadašnji" susjed nikakvih problema, ni mentalnih ni inih, samo jako dobro zna kako mu policija ne može ništa, kaže ekipa iz ulaza broj 2, a sve redom neki mirni, fini ljudi, umirovljenici ili obitelji s djecom.

Ne znaju takvi za silu. Dok drugi to točno znaju.

Slobodna Dalmacija

- Stanari su, najblaže rečeno, poludjeli. Sazvali smo hitan sastanak, došao je na njega i taj mudri bivši stanar to jest i dalje stanar, samo ne i vlasnik stana u zgradi. Priprijetili smo mu kako će mu ukoliko ne iseli u tjedan dana, sve njegove stvari baciti u otpad, pripovjedaju nam, još uvijek u šoku.

U međuvremenu su se za pomoć obratili upravitelju zgrade Tehnoplastu, koji su sukladno svojim ovlastima i mogućnostima - evidentirali nastalu štetu.

Slobodna Dalmacija

- Nije ni dan prošao, opet hitan sastanak - ulovili smo ga kako širi rupu i postavlja vrata, nova je čak kupio! Montirat će vrata! Još koji metar hodnika i eto apartmana, kako je krenuo, veli ekipa iz Rovinjske.

A ništa, nazvali su policiju. Dežurni operativac na "192"im je objasnio kako "plavci" tu ne mogu ništa učiniti, već da svojeg junaka samo stanari mogu tužiti, za policiju je to samo "imovinski spor".

Slobodna Dalmacija

- Dok je naš susjed živio u svom sad već bivšem stanu, a riječ je o prizemnom stanu s velikim dvorištem, nikada nismo imali nikakvih problema. Sada se očito dobro uputio u sva pravna pitanja. Uvjeren je da mu nitko ništa ne može, veli nam stanarka zgrade.

I nije daleko od istine.

Je li gledate oko sebe, po svom portunu? Što li se skriva iza zidova? Ima li vam prijatelj "pikamer"? A čujte, nikad se ne zna...

Slobodna Dalmacija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:28