NEMIRNA NOĆ

Nevrijeme na dubrovačkom području: Kiša i tuča paralizirali promet, kućanstva ostala bez struje!

Kiša praćena snažnim grádom 'poplivala' je mnoge gradske ulice, osobito na predjelu Lapada gdje su se naslage grada zadržale sve do 10 sati ujutro
 Tonči Plazibat / CROPIX

DUBROVNIK - U noći između nedjelje i ponedjeljka 18. na 19. prosinca na užem su dubrovačkom području meteorolozi izmjerili 50 litara kiše po četvornom metru. Kiša praćena snažnim grádom "poplivala" je mnoge gradske ulice, osobito na predjelu Lapada gdje su se naslage grada zadržale sve do 10 sati ujutro.

Iznad Mokošice i Konavala zabijelila su se brda, dok su na širem dubrovačkom području, između Prevlake, Pelješca i Lastova, zbog kiše i grmljavinskog nevremena zabilježeni odroni u mjestima Gabrile i Lovorno u Konavlima, dok je na području Osojnika zabilježena poledica koja je znatno usporavala promet.

Tijekom noći je na području cijele županije snažno je nevrijeme praćeno grmljavinom prouzročilo česte "ispade" u elekotroopskrbi, a od nedjelje u 20,30 sati dio je Vitaljine, nedaleko do Prevlake, zbog udara groma u niskopnaponsku mrežu ostao bez napona.

Gotovo istodobno, zbog kvara na dalekovodu, od 21,43 sati bez napona je ostao i zapadni dio poluotoka Pelješca, a mještani naselja između Kućišta i Lovišta ostatak noći do jutra su proveli uz svijeće.

Prema riječima dežurnog dispečera distributivnog poduzeća HEP Elektrojug od ranog su jutra ekipe za otklanjanje kvarova upućene na teren tako da se normalizacija elektroopskrbe očekuje u prijepodnevnim satima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:32