OLUJA

NEVRIJEME NA SPLITSKOM PODRUČJU U sat vremena temperature pale za 14 stupnjeva

Nakon nekoliko tjedana pauze, u mnogim dijelovima Dalmacije danas je bio izuzetno vruć dan, a temperatura zraka kretala se oko visokih 35 Celzijevih stupnjeva. Dok je u većini predjela bilo suho i barem djelomično sunčano, oko 14 sati olujni oblak razvio se iznad Kozjaka, te je zahvatio velik dio Kaštela, javlja Dalmacija Danas.

U vrlo kratko vrijeme pala je obilna kiša, uz jako grmljavinsko nevrijeme. Dijelovi kaštelanske brze ceste bili su pod vodom, pa se promet odvijao sporo. Nevrijeme su pratili i jaki udari vjetra, a uslijedio je izražen pad temperature zraka. Primjerice, u Kaštel Štafiliću temperatura zraka na tamošnjoj meteorološkoj postaji mreže Pljusak.com bila je 36°C, a u sat vremena temperatura je pala na samo 22°C.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, u Kaštel Gomilici je u manje od sat vremena palo 17 litara kiše po kvadratnom metru, u Štafiliću 9 litara. Litra je pala na Spinutu.

Nevrijeme je bilo praćeno olujnim udarima vjetra. Vjetar sjevernih smjerova vrlo brzo je digao valove u Kaštelanskom zaljevu. Olujne udare vjetra oko 14:30 zabilježila je i Crometeo mjerna postaja na Spinutu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:30