PALJBA S MARKOVA TRGA

'NIJE SAMO PALA POZLATA, VEĆ JE POČEO HRĐATI I ČELIK' Premijer Milanović na žestokom udaru oporbe

Oporba je oštro osudila nepotizam u Vladi odnosno činjenicu da je državna tvrtka Plinacro angažirala odvjetnički ured u kojem je partner supruga predstojnika premijerova ureda Tomislava Sauche. Kritizirali su i to što je unatoč svemu premijer zaštitio Sauchu i nije prihvatio njegovu ostavku.

- Ovo pokazuje da se zaoštravaju odnosi u vladajućoj koaliciji jer su kao odgovor na slučaj zapošljavanja supruga HNS-ove ministrice Taritaš u Plinacru narodnjaci uzvratili udarac s ovim informacijama o angažiranju odvjetničkog ureda supruge premijerova šefa kabineta. Ali je dobro da građani vide koliko je ova vlast ogrezla u klijentelizam i nepotizam. Nije samo pala pozlata već je počeo hrđati i čelik. Nisu u stanju rješiti probleme gospodarstva i naći izlazak iz krize već se utapaju u močvari klijentelizma i nepotizma, svega što su kritizirali bivšoj vlasti i na čemu su osvojili vlast - tvrdi Gordan Jandroković (HDZ).

'TOMISLAV SAUCHA JE PODNIO OSTAVKU, ALI JE NISAM PRIHVATIO' Premijer Milanović o aferi koju je otkrio Jutarnji

- Problem ove Vlade je i što ne vidi problem u tome što odvjetnički ured supruge predstojnika premijerova ureda radi za državnu tvrtku. Sad se vidi da ovo nije slučajna država već je Milanović slučajan premijer. Sve što se događa je tragično, a ne komično. Vlast se bavi jedino time kako smjestiti svoje drugove, bračne drugove i nećake, na položaje. Prestrašno je što je premijer to omogućio. Njegovo relativiziranje krivice predstojnika ureda samo doprinosi tom cvjetanju nepotizma. Tvrdnjama kako nije znao da mu supruga radi za Plinacro pokazuje da su i lažovi! Prozivali su bivšu vlast da krade, laže i vara, a sada se ispostavilo da niti oni nisu na to imuni - kaže Branko Vukšić (Laburisti).

'MILANOVIĆEVA VLADA NAMJEŠTA I GRABI GDJE STIGNE' Karamarko o zapošljavanju u Plinacrou

- I ovaj zadnji slučaj pokazuje da se premijer ponaša u skladu s onom latinskom poslovicom: što je dozvoljeno Jupiteru nije volu. Ovime samo potvrđuju da vlast stavljaju iznad naroda, a i dokaz da postupaju u skladu s narodnom izrekom – nije važno što čovjek zna nego koga poznaje - rekao je Dinko Burić (HDSSB).

OTKRIVAMO NOVI SKANDAL U VLADI: Supruga šefa kabineta premijera dobila posao od Plinacroa?

- Vrlo mi je teško komentirati taj slučaj. Sada ste mi rekli što se dogodilo. Naravno, ukoliko je riječ o nepotizmu ili nekim stvarima koje nisu prikladne, svakako osuđujem, ali te tvrdnje treba dokazati. Ne bih rekao da je ova priča sa Sauchom vraćanje udarca SDP-u nakon što su u javnost došle informacije da je u Plinacro-u zaposlen suprug ministrice Taritaš. Ja nemam tih spoznaja. Mislim da ste se mogli do sada uvjeriti da HNS ne funkcionira na taj način. Udaraju po nama dosta često, s razlogom ili bez razloga, međutim, mi još uvijek ne uzvraćamo - kazao je Milorad Batinić (HNS).

Na novinarski upit da komentira premijerovo nezadovoljstvo radom direktora državnih poduzeća iz kvote HNS-a Batinić odgovara:

- To trebate pitati premijera. Vjerujem da će premijer objasniti na što je točno mislio. Ako se konstatira da je njegova tvrdnja točna, vjerojatno će se poduzeti određene mjere da se rad tih tvrtki poboljša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:31