RAT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

NIKAD PRLJAVIJA KAMPANJA U SDP-u Na Facebooku pljušte uvrede i svađe suprostavljenih članova zbog filma o 'Komadini ljenjivcu'

Milanovićeva ekipa predlaže sučeljavanje na TV-u, a Komadinina pred članstvom u Osijeku, Splitu, Rijeci i Zagrebu
 Neja Markičević/EPH

“I, šta ćete napraviti kada vaš kandidat izgubi na izborima? Hoćete li ostati lojalni organizaciji ili ćete i dalje raditi na njenom rušenju?” pita jedan član zatvorene grupe nazvane “Naš SDP” na društvenoj mreži Facebook, na kojoj se, SDP-ovci podijeljeni u dva tabora, onaj koji podržava Zorana Milanovića te onaj koji je za Zlatka Komadinu, već danima međusobno “časte” uvredama. Tako se ovih dana na mrežama pojavio i montirani video nazvan “Zlatko Komadina i njegovo životinjsko carstvo”. Komadina je u njemu prikazan kao ljenjivac, dok su ostale životinje iz videa prikazane kao oni koji ga podržavaju: Tonino Picula je spora kornjača, Rajko Ostojić kao vjeverica, Ivo Baldasar kao štakor, a Davor Bernardić je mali pas bernardinac.

Ta razina komunikacije očito je ponukala jednog člana grupe da postavi pitanje što će biti poslije izbora, kako će SDP-ovci nastaviti suradnju, ali članovi grupe nastavili su u starom tonu: “Koje glupo pitanje, naravno da ću ostati u SDP-u”, odgovorila mu je jedna članica grupe. Jedan od sljedećih komentara kaže: “Možda bi bilo najbolje da se i SDP i HDZ podijele na dvije stranke, to bi pridonijelo razvoju demokracije”. A jedna članica grupe zaključuje: “Ovo sve već postaje sramotno. Ovo nije borba protiv političkih rivala, ovo su naši unutarstranački izbori. Ne bismo li trebali postaviti ljestvicu vrlo visoko na stupu kulture i uvažavanja? Ovakav vid vrijeđanja vrijeđa ne samo kandidata o kojem se govori, nego sve poštene ljude koji su dio SDP-a svim srcem.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:46