NAJLUĐA NOĆ

Nikad skuplja ponuda hrvatskih hotela i restorana za proslavu novogodišnje noći

 

Japanska wagyu govedina, škampi, kamenice, kavijar, hlap, divlja riba, šampanjac, toskanska i pijemontska vina, stanica s cigarama i digestivima, open cocktail bar te kolica sa sirevima dio su raskošne novogodišnje All Inclusive ponude zagrebačkog restorana Noel koju su uzvanici platili 3500 kuna po osobi. Za one koji nisu uspjeli “ugrabiti” ekskluzivnu ponudu, u drugom programu za “najluđu noć u godini” u Noelu su platili 1500 kuna i za to dobili jednak meni, ali bez vrhunskih vina. Ukupno 35 uzvanika zabavljat će se u gastronomskoj ponudi uz DJ-a i live koncert iznenađenja.

- Program i meni koji smo mi ovdje napravili negdje vani bi naplatili sigurno 600-700 eura. Ali, tako je to u Hrvatskoj. Popunjeni smo bili u roku tri dana, a nitko poznat nije među uzvanicima, sve su to “normalni” ljudi, nešto stranaca, nešto naših, ljudi koji si to mogu priuštiti - rekao je Ivan Jug, sommelier restorana. Istaknuo je i da će nakon dočeka Nove godine restoran biti u minusu, ali njima je prioritet bio napraviti vrhunsku ponudu, a ne zaraditi.

Zagreb, 171117.
Ekipa restorana Noel na celu s Goranom Kocisem i Ivanom Jugom danas su za gablec imali krvavice, pecenice, pire krumpir i dinstano kiselo zelje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek/ CROPIX
Ekipa restorana Noel

- Ne isplati nam se, ali odlučili smo proslaviti Novu godinu onako kakva nam je bila - uspješna. Mi ćemo biti u minusu nakon proslave Nove godine. Muzički program platili smo 2300 eura s DJ-em, zaštitare 2000 kuna, kavijar u ponoć koji košta oko 10 tisuća kuna, jadranski škampi, jastog, divlja riba, japanska govedina koja po kilogramu dođe 1500 kuna... Meni i program po osobi izaći će više od 1500 kuna, to je naš trošak koji moramo platiti. Mogli smo staviti svinju za glavno jelo i zaraditi. Ali, nije to poanta. Naša poanta je da imamo nezaboravnu Novu godinu - kaže Jug.

Najbolji na vrhu

Najboljima je mjesto na vrhu, moto je vlasnika Vidikovca Zagreb 360°, gdje doček trenutačno košta 3000 kuna. Cijena uključuje, kako kažu vlasnici, bogat zabavni program na jedinstvenoj lokaciji, odnosno na samom Trgu bana Josipa Jelačića, uz najbolju hranu koja se u ovom trenutku u cijeloj Hrvatskoj može jesti i piće uračunato u cijenu.

- I kada kažemo uračunato, to stvarno i mislimo, uključena su sva strana pića, vina, pjenušci, a šank je otvoren sve do četiri sata ujutro - rekao je Rikardo iz zagrebačkog Vidikovca.

Iako nisu popunili sva mjesta, Rikardo tvrdi kako je ovaj doček ionako više namijenjen prijateljima i suradnicima nego onima koji nikada prije nisu bili na Vidikovcu. Početna cijena, do 10. prosinca, iznosila je 1500 kuna, a danas, na Silvestrovo, dvostruko je viša.

- Nema šanse da pokrijemo sve troškove organizacije, ali mislim da ćemo dobiti ono što smo željeli kada smo se bacili u organizaciju - urbani zagrebački doček, bez ikakvog trasha, bez šljokica, bez pijanaca - kažu iz organizacije dočeka.

Posjetiteljima, kojih se očekuje stotinjak, društvo će praviti Miro Ungar, Vladimir Kočiš Zec, Marina Perazić, Paula i Đelo J. Jusić, a očekuje se da će im se oko ponoći, nakon što pozdravi okupljene na Trgu, pridružiti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Gala crveni tepih

Nešto manje posjetitelji su morali platiti za glamurozan doček u Esplanadi. Ukupno će 270 osoba za cijenu od 1250 kuna po sobi u Smaragdnoj dvorani i restoranu Zinfandel’s dobiti pjenušac, večeru od pet sljedova, neograničenu konzumaciju odabranih vina, a moći će i predahnuti u cognac&cigar loungeu. Program gala večeri započet će na crvenom tepihu uz pjenušac u 19.30 sati, u ponoć će Novu godinu dočekati uz valcer, okrijepiti se u dva ujutro uz ranojutarnji gulaš te do pet sati ujutro hedonistički slaviti početak 2018. godine.

- Sva mjesta smo rasprodali još prije dva mjeseca, i to najbrže do sada, u nekoliko mjeseci. U dva povezana prostora, Smaragdnoj dvorani i restoranu Zinfandel’s, više nema mjesta, dok u The Clubu party stane 250 ljudi i tu još imamo nekoliko slobodnih mjesta. U Smaragdu je cijena po osobi 1250 kuna, a u The Clubu party prostoru 650 kuna - rekli su iz Esplanade.

Nisu samo u Zagrebu dočeci Nove godine ekskluzivni, većina hotela na obali ima svoje specijalne ponude. Tako 2018. možete dočekati u Wellness hotelu Aurora na Malom Lošinju uz jedno noćenje za dvije osobe u premium sobi za 4463 kune, u vodičkom hotelu Olympia za 3000 kuna za dva noćenja. U Olympiji će goste zabavljati Đani Stipaničev. Doček u Opatiji, točnije u poznatom hotelu Astoria, stoji 2160 kuna, a nešto je jeftinije u unutrašnjosti, tako ćete u Termama Tuhelj za 3190 kuna dobiti čak tri noćenja za jednu osobu u dvokrevetnoj sobi, plus veliki novogodišnji party, animaciju za djecu, neograničeno kupanje i boravak u fitness centrima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:18