BUDUĆI POTPREDSJEDNIK

'NIKAKAV SE REGISTAR IZDAJNIKA NEĆE RADITI!' Petrov otvoreno progovorio o planovima i priznao da je MOST na neke ministre uložio veto

'Ne bi bilo pametno negirati niti Ustav, niti povijest. Mogu samo u svoje osobno ime govoriti'
 EPH

ZAGREB - Čelnik Mosta nezavisnih lista i budući potpredsjednik Vlade Božo Petrov u intervjuu za N1 televiziju priznao je da je u par situacija njegova stranka uložila veto, no da se nije radilo o poziciji ministra financija.

Na pitanje kako to da je toliko malo žena među novim ministrima, Petrov je rekao: ‘Od naših šest ministara je jedna. Tako da smo nekako u omjeru.’

- Mi smo dali svoje kandidate, oni koji su bili najbolji su prošli.

Upitan zašto nije uložio veto na ministra kulture koji, kako navodi N1, poriče antifašizam, Petrov je rekao da nije toliko upoznat sa svime što su ministri izjavljivali.

- Ne bi bilo pametno negirati niti Ustav, niti povijest. Mogu samo u svoje osobno ime govoriti.

Što se tiče ‘registra izdajnika’, Petrov se čini sigurnim da do njegove izrade i objave neće doći.

- Što se bude radilo, dogovorit će se usuglašavanjem, nikakav registar izdajnika i ništa slično se neće raditi.

Prema Petrovu, reformski sporazum će se potpisati prije izglasavanja povjerenja novoj Vladi.

- Imat ćemo racionalizaciju svih javnih tijela, regionalnih samouprava i javnih tijela na državnoj razini nakon analize stanja, rekao je Petrov za N1 .

Karamarko: Hasanbegović nije negirao antifašističku borbu

Ovo su mladi, sposobni ljudi, kvalitetni, stručni i reformski raspoloženi.

Rekao je to predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko za središnji Dnevnik HRT-a odgovarajući na pitanja o predstavljenim kandidatima za ministre nove Vlade RH.

Karamarko je kazao da je mandatar Tihomir Orešković dobio kandidate i potom izabrao najbolje. Smatra da u stranci nema nezadovoljnih i dodaje da su svi prihvatili pravila igre.

Na komentar da je malo žena na ministarskim mjestima, kazao je da se tražilo kvalitetne ljude bez obzira na spol.

U našoj stranci ima puno kvalitetnih kolegica, žena i sigurno će biti aktivirane u radu buduće Vlade, rekao je Karamarko.

Tvrdi da Zlatko Hasanbegović, kandidat za ministra kulture, nije negirao antifašističku borbu te poziva sve da pročitaju što je on doista rekao. Na upit kakav je njegov stav o antifašizmu Karamarko je kazao - mi smo antifašisti i antikomunisti i antitotalitaristi.

Budući da će vjerojatno biti prvi potpredsjednik Vlade RH Karamarko je rekao da će se baviti unutarnjom i vanjskom politikom te nacionalnom sigurnošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:32