PREOKRET

'NIKAKVOG PRITISKA NIJE BILO' Lovro Kuščević objasnio zašto neće biti član saborskog Odbora za zakonodavstvo, tvrdi da razlog nisu partneri HDZ-a

    AUTOR:
    • Marko Špoljar

  • OBJAVLJENO:
  • 02.10.2019. u 12:35

Zagreb, 180919. Markov trg, Sabor.
14. sjednica Hrvatskoga sabora koja je pocela aktualnim prijepodnevom na kojoj su zastupnici postavljali pitanja Vladi.
Na fotografiji: Lovro Kuscevic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Lovro Kuščević

 

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević ipak neće biti član saborskog Odbora za zakonodavstvo. Do daljnjega neće sjediti niti u jednom odboru.

Nakon što je HDZ ujutro odustao od Kuščevićeve nominacije za člana saborskog Odbora za zakonodavstvo – tako da zastupnici nisu ni trebali glasali o tom prijedlogu – razloge reteriranja novinarima je objasnio smijenjeni ministar.

Tvrdi da od članstva u Odboru za zakonodavstvo nije odustao zbog pritiska javnosti i nekih HDZ-ovih partnera iz vladajuće većine koji nisu bili spremni dići ruke za njegovo imenovanje.

- Nikakvog pritiska nije bilo. Jednostavno ne želim da rad Odbora padne u drugi plan, da rad Odbora bude opterećen nekim drugim pitanjima. Nisam prihvatio članstvo niti u jednom odboru pa ni u Odboru za zakonodavstvu. Ne vjerujem da ću u dogledno vrijeme prihvatiti članstvo u nekom od saborskih odbora - poručio je Kuščević.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo