IZVANREDNA SJEDNICA SABORA

NIKOLA GRMOJA OTKRIO DALJNJE KORAKE 'Na vrata Pantovčaka Most više ne misli kucati, predsjednica očito nema hrabrosti udariti šakom o stol'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.08.2019. u 17:21

Zagreb, 110419.
Sabor.
Zastupnici su raspravljali o prijedlogu zakona o sustavu drzavne uprave kojim ce se depolitizirati, profesionalizirati i racionalizirati drzavnu upravu. Novi zakon predvidja ukidanje 20 tijela drzavne uprave, odnosno smanjivanje ukupnog broja tijela drzavne uprave s 52 na 32.
Na fotografiji: Nikola Grmoja.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja ustvrdio je u subotu u Metkoviću da na vrata Pantovčaka Most više ne misli kucati, te da je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović odgovorom na Mostovu inicijativu pokazala da nema hrabrosti udariti šakom o stol kao što je najavljivala.

Ured predsjednice Republike u petak je izvijestio kako će Grabar-Kitarović odluku o sazivanju izvanredne sjednice Sabora, što je od nje zatražio Most u ime saborske oporbe, donijeti ako Ustavni sud ocijeni da su se za to stekli uvjeti.

Početkom kolovoza, Most je od Grabar-Kitarović zatražio da sazove izvanrednu sjednicu Sabora na kojoj će se raspraviti pitanje povjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

Grmoja je nakon takvog odgovora predsjednice kazao da je to bio test njezine političke odgovornosti.

Ustvrdio je da ona očito nije imala hrabrosti udariti šakom o stol kao što je najavljivala te da se nije se htjela sukobiti sa strankom koja joj treba dati podršku.

"Vrata Pantovčanka nisu više vrata na koja mi mislimo kucati", izjavio je Grmoja.

Najavio je da se Most ponovno namjerava obratiti predsjedniku Ustavnoga suda Miroslavu Šeparoviću.

Ustvrdio je da je u tom slučaju Ustav jasan, kazavši da se radi o tome da je cjelokupna oporba uputila zahtjev za sazivanjem izvanredne saborske sjednice te da se u roku 30 dana to treba i napraviti.

"Kada su u pitanju hrvatske institucije, mislim da ni jedan hrvatski građanin nije optimističan, ali mi smo poznati kao jako uporni", zaključio je Grmoja u Metkoviću gdje će pratiti Maraton lađa na Neretvi.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo