SLUČAJ PREBRZE VOŽNJE

NIKOLA MILINA: 'Nismo znali da je Ćelić bio na tajnom zadatku. Napravili smo ono što smo trebali'

 
Nikola Milina
 Tomislav Kristo / CROPIX

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina ponovio je u ponedjeljak kako nisu imali saznanja da je njegov bivši zamjenik Josip Ćelić bio na tajnom zadatku kad je snimljen u prebrzoj vožnji, zbog čega je u konačnici razriješen dužnosti, ali i oslobođen krivnje na zadarskom Prekršajnom sudu.

- Rekli smo da saznanja o samom tom događaju nismo imali dok nije objavljena snimka. Vidjeli ste u tom slučaju da je nakon medijske objave policijska postaja podnijela prekršajni nalog. Napravili smo ono što smo trebali - rekao je Milina novinarima u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Istaknuo je kako pojedinačne i osobne razgovore neće dijeliti s javnosti.

- Rekao sam sve što mogu komunicirati - dodao je.

Ćelić je u prebrzoj vožnji snimljen u ožujku prošle godine, a zahtjev za razrješenjem podnio je krajem listopada, kad je snimka njegove vožnje objavljena u medijima.

'Svi suradnici imaju svoj djelokrug rada'

Milina je, odgovarajući na novinarska pitanja, naglasio kako svi suradnici u policiji imaju svoj djelokrug rada i svoje zadaće te kako on ne može znati za sve zadatke u svakom trenutku.

Milina nije htio komentirati pravomoćnu odluku Prekršajnog suda u Zadru koji je Ćelića oslobodio optužbi.

Na opetovano pitanje kako nije znao za tajni zadatak, Milina je još jednom ponovio da je sve objasnio. Dodao je kako su, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, propisane mogućnosti da se u policijskom djelovanju koristi i privatno vozilo.

'Svakodnevno spašavamo živote migranata'

Na pitanje ima li kontrolu nad radom policije na granici s Bosnom i Hercegovinom pri postupanju s migrantima, koji se u susjednoj državi žale da ih policija tuče i oduzima im imovinu, Milina je rekao kako sve prijave provjeravaju, čak i kad su anonimne.

- Pokušavamo na svaki način doći do podataka - izjavio je Milina, naglasivši da hrvatski policajci svakodnevno spašavaju živote migranata.

- Imate niz primjera gdje se radi o spašavanju migranata, a također imamo i potvrde u nekoliko slučajeva gdje su potpuno bile lažne optužbe kad smo uspjeli utvrditi činjenično stanje - naglasio je glavni ravnatelj.

Dodao je kako je bilo i primjera nehumanog postupanja s migrantima, zbog čega su neki policijski službenici udaljeni iz službe i podvrgnuti disciplinskim postupcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 07:19