PRVI SRPSKI DRŽAVNIK PROSLAVIO HRVATSKI PRAZNIK

NIKOLIĆ PRVI PUT NA HRVATSKOM PRIJEMU U BEOGRADU Odslušao Lijepu našu sa Mesićem i izbjegao novinare

 AFP

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nazočio je u utorak navečer u Beogradu prijamu koji je u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Dana državnosti i Dana oružanih snaga RH priredio veleposlanik RH u Srbiji Željko Kuprešak.

Nakon intoniranja himni Lijepa naša i Bože pravde, pozdravljajući srbijanskog šefa države, te bivšeg predsjednika Hrvatske Stipu Mesića, ministre, članove srbijanskog parlamenta te predstavnike diplomatskog zbora veleposlanik Kuprešak istaknuo je kako Hrvatska snažno podupire eurointegraciju Srbije i naglasio kako bi Hrvatska, da trenutačno ima pravo glasa unutar EU-a, rekla “da” za dodjelu datuma za početak pristupnih pregovora Srbije i EU-a.

Kuprešak je naglasio da će i ulaskom u EU Hrvatska podupirati eurointegracijske procese Srbije, nadajući se da će čim prije biti parneri u Uniji.

Nikolić je prvi šef države koji je, od uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i SR Jugoslavije, odnosno Srbije, nazočio prijemu u povodu Dana državnosti Hrvatske u Beogradu.

Predsjednik Srbije, međutim, večeras nije želio davati izjave ni hrvatskim ni srpskim medijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:03