'PA TU IMA DJECE'

'NISAM KONZERVATIVNA NITI JE TO NEŠTO ŠTO NIKAD NISAM VIDJELA, ALI...' Umjetnica u pulskom društvenom centru zatekla par kako se seksa nasred hodnika

 Google Street View (Harald Veldman); Profimedia (Ilustracija)

Dvoje talijanskih ljubavnika navodno se u noći na ponedjeljak "voljelo" na hodniku petog kata društvenog centra Rojc u Puli. Ljubav su vodili u šatoru koji su razapeli na hodniku, a pulska pročelnica za kulturu Jasmina Nina Kamber potvrdila je za Glas Istre da im je stigla prijava o 'događaju'.

Ogorčena umjetnica Roberta Weissman Nagy jutrošnji je prizor u Rojcu opisala i na Facebooku.

- Peti kat, sjever Rojca, šator nasred hodnika, dvoje se seksa bez beda. Ok, sve sam već vidjela, samo na ovom katu ima i djece i klubova u kojima se djeca educiraju, zabavljaju i rade. Zar zbilja nema nikakve kontrole što se događa? Neki od nas uredno plaćaju prostore Gradu. I ne h.. bu se po hodnicima. Zbog kulture. Suživota, komentirala je.

U ponedjeljak ujutro stigla je u svoj atelje, a kada se popela na peti kat, na kraju hodnika dočekao ju je maleni šator.

U njemu u ljubavnom klinču dvoje ljubavnika.

- Nisam konzervativna niti sam vidjela nešto što u životu već nisam vidjela, no to da nam se skvoteri seksaju nasred Rojca, ipak je pretjerano. Baš na tom katu gdje su razapeli šator nalazi se nekoliko udruga koje rade s djecom. Iskreno, bilo mi je neugodno kada sam ih vidjela, a kada su završili, lijepo su se spakirali i otišli. Ajde da nemaju za hotel ili hostel ali dvojac je stigao s ogromnom motorčinom koju su parkirali do ulaza u zgradu, obukli su kožna motoristička odjela i otišli, kaže Roberta, dodajući da se radilo o Talijanima u ranim 40-im godinama koji su najvjerojatnije stigli na nedjeljni koncert u Rojcu.

No, nije to sve, kaže Roberta.

- Kada sam otključala zajedničke sanitarne prostorije za koje svatko od nas ima ključ jer su uvijek zaključane, unutra me dočekao gol mladić, koji je prao zube. Zatvorila sam vrata i spustila se u prizemlje. Prostor plaćamo, a u hodniku nalazimo skvotere, šatore, gole turiste u zajedničkom sanitarnom čvoru. Ima nas svakakvih, međutim ne iščitavam kulturu uporabe javnog prostora kako se to s radošću proklamira tamo, priča Roberta.

Pročelnica za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber kaže da je ovo izoliran slučaj.

- Rojc je valjda najčuvanija zgrada u Puli i pod stalnim je nadzorom od 0 do 24, imamo angažiranu zaštitarsku službu i ovo je prvi put da se ovako nešto dogodilo - rekla je Jasmina Nina Kamber.

Dežurni domar u Rojcu potvrdio je Glasu Istre da je talijanski par vjerojatno prespavao u hodniku nakon koncerta, no kaže, može biti da su bili gosti neke udruge, a da su na hodnik izašli jer im je u prostorima bilo prevruće, no on ih nije vidio.

U svakom slučaju, kaže domar Drago, hodnik mora biti prazan i na njemu se ne smije ništa nalaziti.

Irena Burba iz Saveza udruga Rojca veli da dosad nisu imali ovakvih slučajeva, potvrdivši da pojedine udruge nekad za svoje goste organiziraju smještaj, no to je uvijek regulirano s Gradom i najavljeno.

- Ljeto je i vrijeme godišnjih odmora i može biti da se par nekako provukao i da ih nitko nije primijetio, kaže Burba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:38