SASTANCI U AGROKORU

'NISAM LAGAO, TO SE VRLO LAKO PROVJERI!' Zdravko Marić uputio novinare da dobro pogledaju što ga je Povjerenstvom pitalo i što je on odgovorio

 
Zdravko Marić
 Jure Miskovic / CROPIX

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u srijedu, upitan za razvoj situacije oko njegova svjedočenja pred Povjerenstvom za sukob interesa, kako još nije dobio nikakav poziv te ponovio da pred hrvatskim institucijama nikada nije govorio laži i neistine, kao što mu se ovih dana pripisuje u dijelu medija.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa obnovilo je postupak u Marićevu slučaju jer postoje sumnje da u prethodnom svjedočenju u travnju ove godine nije priznao razmjere svoga utjecaja u slučaju Agrokor, u kojemu je ranije bio menadžer.

"Čitam i vidim jako puno konstrukcija da sam govorio neke laži i neistine. To je lako provjerljivo", izjavio je Marić nakon sastanka užeg kabineta Vlade te novinare uputio da dobro pogledaju što ga je Povjerenstvom pitalo i što je on odgovorio.

"Vidjet ćete i sami da tu nema nikakvih neistina, dapače", istaknuo je Marić te dodao kako poštuje sve hrvatske institucije, što mu je dužnost kao dužnosniku i građaninu.

"Na sve dosadašnje pozive institucija pravovremeno sam i na adekvatan način odgovorio", ustvrdio je.

Povjerenstvo je odlučilo obnoviti postupak nakon što je u javnost procurio iskaz bivše potpredsjednice Vlade Martina Dalić pred USKOK-om, a po kojemu je Marić bio na više sastanaka u vezi Agrokora i s ljudima iz Agrokora nego što je priznao.

Naime, Marić je pred Povjerenstvom u travnju spomenuo samo dva sastanka s ljudima iz Agrokora na kojima je bio prisutan, a tada je donesena odluka da nije bio u sukobu interesa jer na tim sastancima "nije davao osobna mišljenja niti je sudjelovao u odluci na koji način financijski stabilizirati koncern Agrokor".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:23