WHATSAPP AFERA

'NISMO POZVANI NI DA IZNESEMO OBRANU PRED ČASNIM SUDOM' Isključeni HDZ-ovci se žale, a zastupat će ih bivši ministar Mišetić

Bosiljko Mišetić
 Goran Mehkek / CROPIX

- Za stegovne postupke i isključenja iz stranke doznali smo iz medija, nismo pozvani ni da iznesemo obranu pred Časnim sudom, pokažite nam zapisnike, obrazloženja i dokaze - stoji, među ostalim, u pismu koje su izbačeni HDZ-ovci uputili šefu stranke Andreju Plenkoviću i cijelom vodstvu, šefu zagrebačkog HDZ-a Andriji Mikuliću, članovima Gradskog odbora kao i Časnom sudu. Osam HDZ-ovaca, naime, zbog spornih objava u Viber i WhatsApp grupama izbačeno je iz stranke u četvrtak navečer i to po kratkom postupku.

U pismu koje su sada uputili traže odgovore na deset pitanja, a među ostalim, i po kojim odredbama Statuta je proveden stegovni postupak, što im se točno stavlja na teret, zašto nisu pozvani da iznesu obranu... Pismo je potpisalo njih sedam - Božo Medić, Anita Prka Đurašić, Miro Boras, Vlado Kolak, Vedran Černy, Krasnodar Raguž i Ante Šimunović.

Osmi isključeni Ante Jelčić, doznajemo, suglasan je s pismom, ali ga nije potpisao jer je bio na putu. Isključeni HDZ-ovci govore kako nisu širili mržnju, ali da je bilo kritika na račun vodstva. Svi isključeni, kako su najavljivali ovih dana, žalit će se Viskom sudu časti HDZ-a, a tamo će ih najvjerojatnije zastupati nekadašnji ministar pravosuđa Bosiljko Mišetić.

- Bit ću njihov branitelj, ali ne kao odvjetnik, nego kao prijatelj i kolega iz HDZ-a - kazao nam je Mišetić. Ističe kako je ovo apsurdna situacija jer su isključeni HDZ-ovci o svemu doznali iz medija.- Procedura nije sebi svrha, ona služi da se utvrdi materijalna istina, garancija je da će netko moći zaštititi svoje pravo - kaže Mišetić.- To nije bio pravni postupak, nego politički proces - kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:42