POLEMIKA DRŽAVNOG VRHA

'NIŠTA ME VIŠE NE IZNENAĐUJE...' Premijer iz Kine komentirao predsjedničine kritike i njezinu promjenu stava oko puta u Marakeš: 'Ne znam otkud to'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 03.11.2018. u 13:35

Nikolina Vukovic Stipanicev, Damjan Tadic / CROPIX

Kolinda Grabar-Kitarović, Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nastavlja u subotu radni posjet Narodnoj Republici Kini: hrvatska delegacija stigla je u Hangzhou, gdje će se sastati s Che Junom, čelnim čovjekom pokrajine Zhejiang, s kojom Hrvatska već ima dinamične odnose u pogledu gospodarske razmjene i poslovnih kontakata. Hangzhou je također poznat kao grad gdje je boravio i Marko Polo, koji ga je opisao kao „najveličanstveniji grad na svijetu“.

Na pitanje RTL-ove novinarke Damire Gregoret je li znao da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović neće ići u Marakeš, premijer je rekao da nije bio upućen u njezine odluke te da je sve doznao iz medija.

Na pitanje je li se u međuvremenu čuo s predsjednicom te je li riječ o novom sukobu, premijer tvrdi da sukoba nema.

Predsjednica je i u današnjem intervjuu za Slobodnu Dalmaciju kritizirala Vladu rekavši da se predugo bavila Agrokorom zbog čega su neke druge reformske mogućnosti pale u drugi plan. Premijer na to odgovara: - Ne znam, ali Vlada radi. A što se tiče ove teme oko globalnog sporazuma nije mi poznato otkud promjena stava.

Predsjednica je kritizirala i potez Plenkovića i ministara koji su se pojavili na promociji knjige Martine Dalić rekavši kako ona nije išla jer misli da bi to bilo neprimjereno s obzirom da takozvana afera Hotmail još nije sasvim završena.

Na pitanje iznaneđuje li ga to, premijer kratko kaže: - Ništa me više ne iznenađuje.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo