ODUSTALI OD PROSVJEDA

NIŠTA O BLOKADE HRVATSKIH PROMETNICA Motociklisti ushićeni nakon dopisa iz Ministarstva: 'Usvajaju se naši prijedlozi!'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 30.08.2019. u 19:38

Karlovac, 040513.
Karlovac je domacin najveceg motociklistickog okupljanja u Hrvatskoj. Po drugi put, motociklisti iz cijele Hrvatske bit ce dio velikog skupa pod nazivom Karavana za zivot à bikeri na cesti, kojem je glavni cilj ukazati na sve cesca stradavanja motociklista u prometu, ali i utjecati na promjene koje ce smanjiti broj tragicnih slucajeva. Prema procjenama organizatora, sudjelovalo je vise od 3000 motociklista iz cijele Hrvatske i inozemstva.
Na fotografiji: motociklisticka kolona.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
CROPIX

Ilustracija

Udruga motociklista Karavana za život - bikeri na cesti u petak je priopćila kako su dobili "službeni i obvezujući dopis" iz Ministarstva prometa, mora i infrastrukture te da su svi njihovi zahtjevi "usvojeni i prihvaćeni te da idu na hitnu realizaciju".

"Danas je Ministarstvo prometa poslalo službeni i obvezujući dopis Udruzi Karavana za život - bikeri na cesti kojim usvaja naše prijedloge i prihvaća ih te ide u hitnu realizaciju!", stoji u priopćenju udruge.

Motociklisti su već više puta predali ministru prometa Olegu Butkoviću zahtjeve u kojima traže zaštitne ograde na cestama, donošenje novoga znaka "zahtjevna dionica za motocikliste", primjenu boja otpornih na proklizavanje pneumatika, bitumensku ispunu prometnice s posipom od kvarcnog pijeska, te prekidanje prakse poskupljenja cestarine od deset posto u sezoni za motocikliste.

S obzirom na to da je Ministarstvo pristalo na njihove zahtjeve, najavljeni prosvjed, koji se trebao održati na vikend te je s 4000 motocikala trebao blokirati granične prijelaze, naplatne postaje i trajektne luke, sada je otkazan.

"Molim sve sudionike, one koji su trebali sudjelovati u akciji diljem Hrvatske, da odustanu od svih dogovorenih radnji i ciljeva jer su isti postignuti", stoji u priopćenju udruge.

U izjavi za Hinu, predsjednik udruge Stjepan Vitković poručio je kako će se i dalje boriti za povećanje sigurnosti motociklista na hrvatskim cestama.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo