KRŠENJE DOGOVORA?

NISU IZABRANI SVI ČLANOVI PROGRAMSKOG VIJEĆA HRT-a! Nitko ne zna što se dogodilo, ali očito je netko izigrao dogovor: 'Ovo je kršenje dogovora!'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Iako su trebali izabrati četiri člana Programskog vijeća HRT-a, Sabor je uspio izabrati samo dvoje, Lidiju Gašparović i Zdravka Kedžu, a ostali nisu dobili dovoljno glasova. Ostalo je nejasno što se dogodilo, osim očiglednog da je dio zastupnika bojkotirao dogovor, jer je među koalicijskim partnerima usuglašen izbor Aleksandra Miloševića. No, on je dobio samo 51 glas, a potrebna je većina od ukupnog broja saborskih zastupnika, dakle 76.

Da je postojao dogovor kojeg su neki izigrali potvrđuju i Branko Bačić i Milorad Pupovac.

"Sjest ćemo sljedeći tjedan s koalicijskim partnerima i vidjeti što se dogodilo", kazao je predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić i najavio novu rundu glasanja u rujnu. Ne očekuje da bi zbog toga HDZ mogao imati probleme od manjinskih partnera idući tjedan kad se budu birali novi ministri. SDSS-ov Milorad Pupovac kratko je potvrdio da taj "neizbor predstavlja kršenje koalicijskog dogovora".

Na listi je bilo 12 kandidata koje je Saboru podnio Odbor za informatizaciju i medije: Josip Čerina, Franko Dota, Lidija Gašparović, Tvrtko Jakovina, Zdravko Kedžo, Petar Lovrić, Želimir Mesarić, Aleksandar Milošević, Ivica Miškulin, Krešimir Planinić, Tomislav Radić i Antun Vujić. Jakovina je bio kandidat oporbe, ali nije prošao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:50