VATROGASCI IMAJU POSLA

NOĆAS GORJELO NA DEVET MJESTA U ŠIBENSKO-KNINSKOJ ŽUPANIJI Sve je ugašeno osim požara kod Skradina, u gašenju pomažu i kanaderi

 
Ilustracija
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Devet manjih požara zabilježeno je protekle noći na području Šibensko-kninske županije, a od jutros ponovno gori u skradinskom zaleđu, gdje na području Bićine-Škorići vatrogascima pomažu dva Airtractora, doznaje se iz županijske Vatrogasne zajednice i Ministarstva obrane.

Gorjelo je noćas na području Vodica, Srime, Perkovića, Zlarina, Jasenova i Primoštena, a požare su gasili vatrogasci javnih vatrogasnih postrojba (JVP) Šibenik i Vodice, DVD-i Zlarin i Primošten. Svi požari su ugašeni, a ukupna opožarena površina je 2000 metara četvornih, objavio je u srijedu portal Šibenik IN iz županijske vatrogasne zajednice.

Jutros oko 7,40 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u mjestu Bićine, na skradinskom području. Na intervenciji su izišli vatrogasci JVP-a Šibenik DVD-Skradin i Dubravice, sa četiri vozila. Intervencija je u tijeku. Pomažu im i dva Airtractora Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

Iz MORH-a navode da su od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 17. lipnja, do zaključno sa 13. kolovozom, protupožarne zračne snage bile angažirane u gašenju 24 požara (15 u Šibensko-kninskoj, tri u Zadarskoj, dva u Splitsko-dalmatinskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.

Uz gašenje požara provedena su i 29 protupožarna izviđanja avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su protupožarne zračne snage ostvarile oko 210 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 6300 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i osam tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara, tim besposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3B", bio je angažiran 27 puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:10