PRECIJENILI SE

NOĆNA AKCIJA SPAŠAVANJA NA PLITVICAMA Turisti zalutali na gornjim jezerima, HGSS-ovci ih pronašli zahvaljujući njihovim mobitelima

 
 HGSS

Čuvari prirode u nacionalnom parku Plitvička jezera sinoć su oko 23 sata zatražili pomoć od HGSS-a, nakon što je poslijepodne dvoje stranih turista krenulo u obilazak gornjih jezera i izgubili se.

HGSS

Iako su staze označene te postoji i sigurna karta NP Plitvička Jezera koju je izradila HGSS Stanica Gospić ovi turisti su vjerojatno precijenili svoje fizičke sposobnosti te uzeli „velik zalogaj“, javlja HGSS na svojim web stranicama.

HGSS

HGSS

Izgubljeni turisti su uspjeli spašavateljima poslati svoje koordinate te su ih oni uspješno pronašli oko 01.30 sati na brdu Stubica. Nisu bili ozlijeđeni, ali su vili vidno iscrpljeni. Spašavatelji su ih izveli na cestu, a zatim ih je služba nadzora prevezla do smještaja.

HGSS

HGSS

'Slanje lokacije putem mobitela uvelike olakšava posao spašavateljima. Stoga se upoznajte sa svim mogućnostima slanja koordinata putem Google Maps, Vibera, Whatsappa', dodaju iz HGSS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:46