EKSTRAVAGANCIJA

NOĆNI PROVOD U POZNATOM HVARSKOM KLUBU (PRE)SKUPO GA JE KOŠTAO Janu je platio 29, Ožujsko 39 kuna, a krajnji iznos je da vas zaboli glava

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.08.2018. u 10:29

Twitter

 

Na društvenim mrežama često se pojavljuju fotografije računa s astronomskim iznosima koje su platili gosti u ugostiteljskim objektima na Jadranu. Jedan od zadnjih primjera je prilično ekstravagantan. Iznos račun zvuči kao da je turist u nekom trenutku zavrtio rundu svim gostima.

Ne znamo je li to bilo tako, ali vrtoglavih gotovo 88 tisuća kuna morao je nakon noćnog provoda platiti gost poznatog beach bara Carpe Diem na Hvaru.

Cjenik pića gostu je bio dostupan u svakom trenutku, a cijene nekih vrsta pića upravo su nevjerojatne. Gost je naručio nekoliko boca poznatog šampanjca Dom Perignon, a najskuplja vrsta stoji vrtoglavih 15.000 kuna! Pilo se i Ožujsko pivo, po cijeni od 39 kuna za 0,3 l te Jana, čijih 3 decilitra stoji 29 kuna. Jjedno od skupljih pića je i tequila Padre Azul Anejo, čija čašica stoji 110 kuna.

- Napojnica nije uključena, napisao je korisnik Twittera koji je objavio fotografiju astronomskog iznosa na računu.

Kako podsjeća Dalmacija danas, Hvar je, htio, ne htio, postao neka vrsta elitne hrvatske turističke destinacije, a to sa sobom nosi i pozitivne i negativne stvari. U Hvar tako, među ostalim, dolaze turisti dubljega džepa, ali puno je i onih gostiju koji se tuže da je najsunčaniji grad na Jadranu vrlo skupa destinacija. Ove su godine upravo u Hvaru zabilježeni slučajevi da se zatvaraju restorani zbog nedostatka radne snage i kvalitetnog kadra. Cijene diktira tržište, ali pitanje je ima li smisla situacija da se za litru (vrsnog) šampanjca mora izdvojiti daleko više od dvije prosječne hrvatske plaće…

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo