MARIJAN KUSTIĆ

NOSITELJ HDZ-ove LISTE NA LIČKIM IZBORIMA 'ZABORAVIO' PRIJAVITI SKUPOCJENI SAT U IMOVINSKU KARTICU Grešku ispravio nakon upozorenja medija

Marijan Kustić
 Robert Fajt / CROPIX

Ovu nedjelju održat će se prijevremeni izbori u Ličko-senjskoj županiji, u kojoj će stanovnici birati nove članove Županijske skupštine. Ankete govore kako će se voditi neizvjesna borba između aktualnog župana Darka Milinovića i saborskog zastupnika Marijana Kustića, koji predvodi listu HDZ-a, piše N1.

Za Marijana Kustića pojavila se potencijalna nevolja - skupocjeni sat. Kako javlja reporter televizije N1 Hrvoje Krešić, Kustić je vlasnik sata Panerai Luminor GMT, čija je cijena 7.500 dolara, odnosno oko 48.000 kuna, što se vidi i na službenim stranicama proizvođača. Dužnosnici su prema zakonu u imovinskoj kartici dužni prijaviti svaku pokretninu vredniju od 30.000 kuna, no Kustić ovaj sat nije prijavio sve do novinarskog upita.

N1 je poslao i službeni upit Kustiću, koji je rekao da je sat prijavio nakon upita N1 televizije.

- Istina je da posjedujem navedeni ručni sat koji sam dobio kao poklon 2017. godine. S obzirom da sam sat dobio kao poklon od obitelji, nisam bio svjestan njegove točne vrijednosti i obveze da ga unesem u svoju imovinsku karticu. Žao mi je zbog toga, a hvala g. Krešiću što mi je na nju ukazao u telefonskom upitu 27. veljače. Nakon što mi je skrenuta pozornost na tu činjenicu i nakon što sam postao svjestan ove pogreške, napravio sam odgovarajuću korekciju u svojoj imovinskoj kartici što je vidljivo iz dokumentacije koju Vam dostavljam u privitku, kazao je Kustić.

Izmjena bi uskoro trebala biti vidljiva i na službenim stranicama Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:44