HAVARIJA NA JADRANU

NOVA DRAMA NA TURSKOM TERETNOM BRODU Tegljenje noćas prekinuto jer je u brod ponovno počela nadirati voda zbog novog puknuća

 
 Čitatelj Slobodne Dalmacije

Koordiniranom akcijom lučke kapetanije, pomorske policije i vatrogasaca turski brod se tegli prema Brodotrogiru. Fotografije su snimljene jutros oko 5 sati.

Tegljenje turskog broda "Haksa" bilo je prekinuto oko 1.15 sat u noći na ponedjeljak jer je u brod ponovo počela prodirati voda, nakon čega je pet preostalih članova posade zajedno sa zapovjednikom prebačeno na policijski brod "Pojišan", javlja Slobodna Dalmacija.

Na 12 nautičkih milja od Drvenika Malog remorker je prekinuo s tegljenjem. Ubrzo su stigli vatrogasci koji su krenuli s ispumpavanjem mora iz strojarnice.

Još se čeka nastavak tegljenja prema Brodotrogiru.

Podsjetimo, u nedjelju rano ujutro dogodila se nesreća na turskom teretnom brodu "Haksa", nakon čega je more prodrlo u strojarnicu. Pokrenuta je spasilačka akcija u koordinaciji hrvatskih i talijanskih službi. Posada je većim dijelom evakuirana, a na brodu su ostali zapovjednik i 4 člana posade. Žrtava nema, a zasad ni onečišćenja mora. U brodskim spremnicima nalazi se 70 tona pogonskoga goriva i maziva.

Osam od ukupno trinaest članova posade policijskim su brodom dovezeni u splitsku luku. Od osam članova posade, šest je turskih državljana i dva Indijca.

Havarija na turskom brodu dogodila se u međunarodnim vodama 16 milja sjeverozapadno od otoka Jabuka.

Čitatelj Slobodne Dalmacije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:43