AFERA DNEVNICE

NOVA OPTUŽNICA PROTIV TOMISLAVA SAUCHE I SANDRE ZELJKO Provedeno i treće vještačenje potpisa na lažnim putnim nalozima

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.07.2018. u 12:22

Damjan Tadić / Hanza Media

Tomislav Saucha i Sandra Zeljko u krugu

USKOK je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao novu optužnicu protiv Tomislava Sauche i Sandre Zeljko. U priopćenju navode da je provedeno novo grafološko vještačenje nakon čega je podignuta nova optužnica za ista kaznena djela.

‘Nastavno na priopćenje koje je 8. prosinca 2017. objavljeno povodom podizanja optužnice pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv dvoje hrvatskih državljana T. S. (1980.) i S. Z. (1973.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, prijevare, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, pomaganja u krivotvorenju službene ili poslovne isprave te krivotvorenja isprave, objavljujemo priopćenje o podizanju nove optužnice u navedenom predmetu.

Naime, optužnicu koju je USKOK u ovom predmetu podigao 8. prosinca 2017. optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu vratilo je USKOK-u radi dopune istrage provođenjem novog grafološkog vještačenja. Novim grafološkim vještačenjem potpisa okrivljenika, koje su zajednički provela dvojica grafoloških vještaka, potvrđen je zaključak ranije provedenog grafološkog vještačenja. Stoga je USKOK pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao novu optužnicu kojom se isti okrivljenici terete za ista kaznena djela koja su im se na teret stavljala i ranije podignutom optužnicom’, stoji na stranicama DORH-a.

Podsjetimo, Optužno je vijeće odbilo u ožujku potvrditi optužnicu protiv Sauche i Zeljko te je zatražilo treće vještačenje potpisa. U tzv. aferi Dnevnice optuženi su bivši predstojnik kabineta Zorana Milanovića Tomislav Saucha i njegova tajnica Sandra Zeljko zbog izvlačenja gotovo milijun kuna iz državnog proračuna preko lažnih putnih naloga.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo