AFERA CORE MEDIA

Nova TV potjerala dugogodišnjeg direktora: Siniša Svilan dobio otkaz

Svilan je optužen za primanje 262.000 eura mita od Šelebaja

ZAGREB - Nova TV raskinula je suradnju s dugogodišnjim direktorom Sinišom Svilanom, optuženim za primanje 262.000 eura mita od Vladimira Šelebaja , direktora produkcijske kuće Core Media.

S te TV postaje ne žele komentirati jesu li ugovor sa Svilanom raskinuli nakon što je prije desetak dana Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odlučilo da je USKOK-ova optužnica protiv Svilana osnovana te da se na sudu treba istražiti je li donedavni šef Nove TV primao mito kako bi se emisije “1 na 1”, “Istraga”, “U sridu”, “Rekonstrukcija” i “Interijeri” prikazale u programu te TV postaje.

- Raskid suradnje poslovna je odluka Nove TV u skladu s ugovornim odredbama i zakonima - kažu na Novoj TV.

Svilan je od travnja, otkako je saznao da je protiv njega podignuta optužnica, na godišnjem odmoru .

- Smatram da o mom radu najviše govore rezultati. U rujnu će se navršiti osam godina otkako sam s HTV-a prešao na Novu TV, koja je tada u udarnom terminu imala gledanost od sedam posto. Danas je prosjek prime-timea Nove TV 31 posto i po svemu je lider na tržištu - kaže Svilan koji nije želio reći čime se u budućnosti namjerava baviti.

- Kolegicama Zrinki Jankov, novoj direktorici programa Nove TV, baš kao i Danijeli Bosnar, novoj glavnoj urednici Dome TV, od srca želim svako dobro.

Uostalom, kolegica Bosnar prije gotovo osam godina upravo je sa mnom s HTV-a došla na Novu TV, gdje je radila kao moja tajnica. Njezino poslovno napredovanje još je jedan dokaz o mojim dobrim poslovnim procjenama ljudi - kaže Svilan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:39