UOČI DRUGOG KRUGA IZBORA

NOVI CROBAROMETAR Građani rekli što im je najveći problem Hrvatske, 71 posto ispitanih smatra da zemlja ide u krivom smjeru

 
 Vlado Kos / CROPIX

Nezaposlenost je najveći problem Hrvatske, smatra čak 23,7 posto ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju agencije Ipsos Puls, popularnom Crobarometru kojeg objavljuje Dnevnik Nove TV.

Na drugom je mjestu korupcija koju najvećim problemom smatra 18,2 posto ispitanih. Slijede loša gospodarska situacija (14,6 posto glasova), iseljavanje (7,6 posto), dok je na posljednjem mjestu siromaštvo kojeg krucijalnim problemom smatra 5,3 posto građana.

Istraživanje pokazuje i da je Hrvatska i dalje pesimistična zemlja čiji građani ne podržavaju rad vlastite Vlade. Takav je odgovor dalo čak 66 posto ispitanih, a samo 24 posto njih podržava rad ekipe na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem. Deset posto ustvrdilo je da ne zna odgovor na to pitanje.

Da Hrvatska ide u pogrešnom smjeru smatra čak 71 posto građana, a samo 18 posto smatra da idemo u dobrom smjeru, pokazuju rezultati Crobarometra Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:59