DRAMA U ZAGREBU

NOVI DETALJI O SLUČAJU PIJANOG VOZAČA KOJI JE ŠKOLARCE HTIO VOZITI NA EKSKURZIJU U agenciji tvrde da pojma nemaju koga su angažirali

Na fotografiji: OŠ Ive Andrića
 Damir Krajac / CROPIX

Učenici Osnovne škole Ive Andrića u Novom Zagrebu trebali su jučer u 8 ujutro ići na izlet u Trakošćan, ali je njihov vozač (49) autobusa završio u policijskoj postaji na triježnjenju.

Policijski službenici došli su u redovnu provjeru stanja autobusa prije polaska na put sa školarcima, a ta provjera uključuje i alkotestiranje vozača.

Napuhao je 0,7 promila, zbog čega su ga policajci odveli u postaju na triježnjenje, a školarci su morali čekati zamjenskog vozača.

Drugi vozač

- Radilo se o uobičajenom postupku alkotestiranja vozača autobusa. Nakon što je utvrđeno da je vozač pod utjecajem alkohola, kontaktirali smo prijevoznika koji je poslao drugog vozača i djeca su sigurno otišla na izlet - poručili su iz Policijske uprave zagrebačke te dodali da će se protiv vozača podići prekršajni nalog.

Incident nam je potvrdila i ravnateljica te škole Dubravka Miklec.

- Učenici petih razreda Osnovne škole Ive Andrića jutros u 8 sati trebali su krenuti na jednodnevnu nastavnu ekskurziju u Trakošćan, u organizaciji agencije Kontakt tours. Škola redovito zove policiju u nadzor autobusa i vozača prilikom polaska učenika na izlet te je tako i danas policija obavila pregled. Alkotestom je utvrđeno da vozač ima alkohola u krvi. Pozvan je novi vozač i, nakon odobrenja policije, učenici su s neznatnim zakašnjenjem krenuli - kaže ravnateljica.

Iz turističke agencije Kontakt tours, pak, nisu ni znali da je policija privela vozača, a nakon našeg upita nisu znali odgovoriti o kojem se prijevozniku radi.

- U ovom trenutku imamo 15 autobusa na različitim izletima, a kako se dogovori često mijenjaju u zadnji čas, ne znamo koji je točno prijevoznik angažiran za taj izlet - rekli su nam iz agencije.

Čekali tri sata

Dok roditelji zabrinute djece prozivaju neodgovornog vozača i agenciju, isti se dan dogodila još jedna nezgoda koja uključuje istu školu i školski izlet. Naime, dio učenika išao je na ekskurziju u Bjelovar, ali im se na putu pokvario autobus.

Majka jednog od učenika rekla nam je kako su čekali tri sata na cesti dok agencija nije poslala zamjenski. Iz Kontakt toursa nam nisu mogli komentirati ni ovaj slučaj jer je osoba zadužena za školske izlete bila cijeli dan na sastancima.

Prije pola godine sličan incident dogodio se u OŠ Zapruđe u Novom Zagrebu. Učenici su trebali ići na izlet, ali je vozaču prije puta utvrđena nedozvoljena količina alkohola u organizmu.

Učenici su čekali sat i pol dolazak zamjenskog vozača te tek onda krenuli na put. Taj je izlet organizirala agencija Jaska Tours, koja je spomenutom vozaču u prekršaju uručila otkaz odmah nakon incidenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:50