COVID-19

NOVI DETALJI O ZARAŽENIMA U VARAŽDINSKOJ BOLNICI Najnoviji je mladi vozač iz Međimurja, poslodavca su mu napali na mrežama jer ga je poslao u Italiju

 
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Hrvatska je dobila desetu osobu pozitivnu na Covid-19. Iznova se, kao i dan ranije, kad je bolest utvrđena kod 25-godišnjaka, radi o mlađem Varaždincu. On je vozač kamiona koji je u Italiju išao po robu, a navodno radi za lokalnog, varaždinskog autoprijevoznika. Iz Italije se, rekao je ministar Vili Beroš, vratio u subotu, 29. veljače.

Iako službeni podaci govore da je zaraženi mladić iz Varaždina, i on je smješten u karantenu Opće bolnice Varaždin, Jutarnji list dobio je nepotvrđene informacije da je istina kako mladić vozi kamion za varaždinskog prijevoznika, ali da je iz Međimurja, iz mjesta na granici sa Slovenijom.

Nakon objave da je mladić vozio kamion u Italiju, na društvenim se mrežama proširio govor mržnje protiv autoprijevoznika koji "unatoč svemu, šalje vozače u Italiju".

Inače, nakon što se saznalo da je deveti zaraženi radio u Milanu te kako su mu prijatelji iz Varaždina došli ondje u posjet, pa se bježeći pred virusom, s njima vratio u Varaždin, Jutarnji saznaje da je povod puta u Italiju bila rođendanska proslava djevojke oboljelog mladića. Mlada žena iz jedne je od najutjecajnijih obitelji hrvatskog sjevera, ali i Hrvatske, a i ona je trenutačno pod prismotrom u kućnoj izolaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:51