ANARHIJA U MINISTARSTVU

NOVI GAF NADE MURGANIĆ Ministrica za svoj najnoviji projekt dijeli staru brošuru s uvodnikom koji je prije tri godine napisala Milanka Opačić

 
 Tomislav Krišto / CROPIX

Ovo nisu ugodni dani za Nadu Murganić i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Prošli tjedan usred njezine konferencije za medije, ostavku je podnio državni tajnik Marin Strmota, a još ranije doživjela je brojne kritike zbog prijedloga novog Obiteljskog zakona, koji je morala povući, relativiziranja obiteljskog nasilja župana Alojza Tomaševića ili podjele darova u privatnom katoličkom vrtiću.

Ovih dana stigao je još jedan dokaz anarhije koja vlada u ovom ministarstvu - u najnovijem projektu koji su raspisali, koristi se tri godine stara brošura, “Priručnik s primjerima dobre prakse u područjima socijalnog uključivanja”, u kojoj je predgovor napisala Milanka Opačić, nekadašnja SDP-ova ministrica. Dakle, ne samo da se dijele ti godinama stari materijali nego se umjesto izjave aktualne ministrice iz HDZ-a, nalaze razmišljanja njezine prethodnice, koja je otišla prije dvije i pol godine.

Radi se o prije desetak dana raspisanome natječaju “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici - faza 1”, i prema službenoj najavi, kroz ovu operaciju, putem više različitih komponenti financirat će se projekti koji će osigurati širu dostupnost socijalnih usluga u zajednici, istovremeno suzbijajući siromaštvo i podupirući socijalnu uključenost ugroženih skupina.

U međuvremenu su organizirane radionice u Zagrebu, Zadru i Čakovcu, a sljedeće će biti Slavonskom Brodu i Rovinju. Tako korisnici usluga ministarstva Nade Murganić, mogu pročitati objašnjenje Milanke Opačić o važnosti socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom i drugih ranjivih skupina te suradnji lokalne zajednice. Na kraju, ministrica izražava nadu da će korisnici brošure “saznati novu informaciju, dobiti koristan savjet, dodatno se osnažiti… a možda čak naći potencijalnog partnera za provedbu natječaja”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:21