SHOW NA RASPRAVI

NOVI OKRŠAJ NA SUĐENJU SANADERU, VIKA SE ČULA I NA HODNIKU! Sutkinja odrezala Jadranki Sloković kaznu od 10.000 kuna zbog vrijeđanje sudskog vijeća

 
Jadranka Sloković i Maja Štampar Stipić
 Damjan Tadić / Hanza Media

Ništa manje burno nego prethodnoga dana bilo je i u utorak na nastavku suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu i šefu mađarskog MOL-a Zsoltu Hernadiju optuženima za primanje, odnosno davanje mita u aferi Ina-MOL.

I dok je u ponedjeljak žestoka prepirka između predsjednice sudskog vijeća i Sanaderove braniteljice, odvjetnice Jadranke Sloković, završila bez ikakvih posljedica, u utorak su “pale” dvije novčane kazne. Sudsko vijeće kaznilo je odvjetnicu Sloković novčanom kaznom od deset tisuća kuna zbog vrijeđanja sudskog vijeća, a istu kaznu iz istog razloga dobila je i braniteljica odsutnog Hernadija, odvjetnica Laura Valković.

Suđenje je u utorak nastavljeno ispitivanjem bivšeg predsjednika Nadzornog odbora Ine Davora Šterna, a počeo je svjedočiti i član uprave Ine Davor Mayer. Međutim, rasprava je na koncu odgođena do 25. veljače, jer se Sanader požalio da zbog lošeg zdravstvenog stanja ne može pratiti dugotrajna svjedočenja. Stoga je i njegova odvjetnica tražila da se rasprava odgodi.

Sanader je, međutim, tražio da se prilikom saslušanja medicinskog vještaka, koji bi trebao reći koliko dugo Sanader može pratiti raspravu, isključi javnost. Pritom je naveo kako bi ga novinari ponovno mogli razapinjati u javnosti kao što su, dodao je, učinili u prosincu kada je ispričao nedolazak zbog bolesti, a dan ranije je fotografiran na aerodromu u Parizu. No, sutkinja Maja Štampar Stipić mu je kazala kako vještak neće govoriti o njegovim zdravstvenim problemima i dijagnozama nego samo o sposobnosti praćenja rasprave te da to ne može biti tajno.

Tijekom ispitivanja svjedoka opet je zasikrilo između odvjetnice Sloković i sutkinje. Braniteljica je predbacila sutkinji da postavlja sugestivna pitanja, na što joj je sutkinja uzvratila kako bi možda bilo najbolje da uopće ne postavlja pitanja da ih dalje ne uzrujava. Potom je Sanader u jednom trenutku rekao da više ne može pratiti suđenje. Opet je traženo isključenje novinara, a sutkinja je to nakratko i dopustila, pri čemu je i Sanader napustio sudnicu. Tada je došlo do žestoke svađe između sutkinje i odvjetnica, što je rezultiralo izricanjem spomenutih novčanih kazni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:37