ŽELJKO LENART

NOVI PREDSJEDNIK HSS-a SISAČKO-MOSLOVAČKE ŽUPANIJE 'Petir tvrdi da je izborna skupština nelegalna, a u radu su sudjelovali njezin otac i brat'

Marijana Petir (lijevo), Željko Lenart
 HANZA MEDIA

'Ma koliko se Marijana Petir trudila objasniti kako je izborna skupština Županijske organizacije HSS-a Sisačko-moslavačke županije održana 8. prosinca nelegalna, to naprosto nije točno. Na Skupštini je 70 delegata izbralo novo vodstvo, glasovalo se tajno i javno ovisno o broju kandidata za pojedinu funkciju i sukladno Statutu. Nismo se svađali, dijelili, a zanimljivo je da su na skupštini sudjelovali i glasovali i brat i otac naše bivše predsjednice Petir'.

Rekao je ovo Željko Lenart, novi predsjednik Županijske organizacije HSS-a, saborski zastupnik i dopredsjednik HSS-a na državnoj razini.

'Tvrdi gospođa Petir da me je ona izmislila i nacrtala, da sam kukavica i da sam zabranio kandidacijski postupak, da sam raspustio organizacije koje su protiv mene. No, neću se baviti ni njom ni takvim optužbama. Važno je da se nakon suspenzija, smjena, raspuštanja organizacija, stanje u HSS-u Sisačko-moslavčke županije smiruje. Broj članova nije se smanjio, suspendirano je pet članova s našeg područja (predsjednci organizacija u Lekeniku, Majuru, Glini i Petrinji i gospođa Petir), no, oni nisu izbačeni iz stranke nego se vodi propisani postupak protiv njih. Izabrano je vodstvo Županijske organizacije HSS, novi izbori održani su u općinskoj organizaciji u Lekeniku, a slijede izbori u Glini, Petrinji i Majuru', rekao je Lenart.

Najavio je kako počinju pripreme za lokalne izbore, te da glavni odbor neće općinskim i gradskim organizacijama nametati koalicijske partnere. Novo vodstvo HSS-a Sisačko-moslavačke županije, osim predsjednika Lenarta i tajnika Maria Ribara, čine još potpredsjednici: Anita Sinjeri Ibrišević , Mijo Latin, Siniša Kesić i Dražen Pejaković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:59