PORUKA

NOVI PREDSJEDNIK ZAGREBAČKE GRADSKE SKUPŠTINE Drago Prgomet: 'Ne razmišljam o preuzimanju zagrebačkog HDZ-a, ali ga treba pomladiti'

Drago Prgomet
 Damjan Tadic / CROPIX

Drago Prgomet, koji je nedavno postao predsjednik skupštine Grada Zagreba, a koji je tu funkciju preuzeo od stranačkog kolege Andrije Mikulića, najavio je u razgovoru za Hinu pomlađivanje organizacije stranke.

Rekao je i kako ne planira preuzeti gradsku organizaciju HDZ-a, koju i dalje vodi Mikulić, koji je postao glavni državni inspektor.

Volontira

Prgomet, inače otorinolaringolog i predstojnik Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb, funkciju predsjednika Gradske skupštine obavljat će volonterski. Činjenicu da vodi Skupštinu, ali ne i Gradski odbor HDZ-a Prgomet ne vidi kao problem, nego kao dobru suradnju i naglašava da oni nisu Vlada, gdje bi bilo nezgodno da predsjednik Vlade nije ujedno i predsjednik stranke.

Na pitanje planira li se kandidirati za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, Prgomet je rekao da o tome još ne razmišlja jer je koncentriran na trenutnu funkciju.

Smatra da je potrebno otvarati prostor novim, mlađim ljudima i to će biti njegov stav i na unutarstranačkim izborima.

Odbacio je nagađanja da je njegovo imenovanje politička trgovina i to nazvao koalicijskim dogovorom u kojem je dogovoreno da HDZ daje predsjednika Gradske skupštine, a stranka Milana Bandića potpredsjednika.

Ne umišlja si, kaže Prgomet za Hinu, da je on drugi čovjek Grada.

Rotor i žičara

- Želim prije svega dati do znanja da sam predsjednik svih zastupnika. Naravno da ću glasovati sukladno odlukama svoga Kluba, ali ću sjednice voditi u duhu tolerancije, korektnosti i poštovanja prema svakom zastupniku, uz maksimalno poštivanje različitosti. U gradonačelniku i njegovim suradnicima prije svega vidim partnere i suradnike - pojasnio je.

Na pitanje hoće li HDZ ostati do kraja mandata uz Bandića, Prgomet kaže da će nastaviti surađivati na zajedničkim projektima i programima koje su potpisali kao koalicijski partneri prije dvije godine, kada je formirana Skupština.

Smatra da je važno završiti započete projekte, kao što je rekonstrukcija remetinečkog rotora i projekt sljemenske žičare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:50