PRAVORIJEK

NOVI UDARAC ZA POSRNULI ŽIVI ZID Nakon raskola, stigla im i osuđujuća presuda zagrebačkog Prekršajnog suda zbog stranačkih financijskih malverzacija

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.06.2019. u 19:42

Zagreb, 281214. Dvorana Fusio, Zagrebacki velesajam.
Iscekivanje rezultata prvog kruga predsjednickih izbora u stozeru predsjednickog kandidata Ivana Vilibora Sincica.
Na fotografiji: Vladimira Palfi i Ivan Sincic.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
CROPIX

Živi zid iz dana u dan prima udarce od kojih se, gotovo je sigurno, neće oporaviti. Nakon potpunog raskola u stranci i odlaska nekih istaknutih članova, Sinčićeva stranka doznala je loše vijesti i iz Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Naime, zagrebački Prekršajni sud donio je osuđujuću presudu za Živi zid i to za prekršaje koji su počinjeni od 2014. do 2016. godine.

Kako doznaje Dnevnik Nove TV, kažnjeni su za loše vođenje stranačkih financija i to u razdoblju od predsjedničkih do parlamentarnih izbora.

"Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu 13. lipnja 2018. Prekršajnom sudu u Zagrebu podnijelo je optužni prijedlog zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, a prekršaji su počinjeni u razdoblju od 2014. do 2016. godine. Prema evidencijama ovog državnog odvjetništva, Prekršajni sud u Zagrebu je (...) donio osuđujući presudu", odgovorilo je Općinsko državno odvjetništvo Novoj TV.

Ova televizijska kuća nije objavila detalje presude ni konkretnu kaznu koja je izrečena, a nije sasvim jasno ni na koji aspekt financijskih nepravilnosti se presuda odnosi. Podsjetimo, Jutarnji list je o sumnjivim financijskim potezima stranke opširno pisao početkom godine.

Čelnici Živog zida tvrde da su za presudu Prekršajnog suda doznali od novinara.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo