BOŽIDAR DOMAGOJ BURIĆ

NOVI V.D. RAVNATELJA PROGRAMA HRT-a VUČE PRVE POTEZE Na prvom kolegiju odmah zatražio ostavku jednog urednika

 Neja Markicevic / CROPIX

Novoimenovani vršitelj dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije (HRT) Božidar Domagoj Burić, kojega je na to mjesto imenovao vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Blago Markota, zatražio je na svojemu prvom programskom kolegiju od vršitelja dužnosti glavnoga urednika Trećega programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) Krešimira Čokolića da svoj mandat stavi na raspolaganje.

Vršitelj dužnosti glavnoga urednika Trećega programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) Krešimir Čokolić nakon programskoga je kolegija prihvatio zahtjev i stavio mandat na raspolaganje te uputio zahtjev za razrješenje.

O novome vršitelju dužnosti glavnoga urednika Trećega programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) programsko vodstvo javnost će obavijestiti tijekom sljedećih dana.

Kao što smo izvijestili, Markota je Burića na dužnost imenovao u ponedjeljak, nakon što je s iste dužnosti razriješio Dražena Miočića.

Miočić, imenovan u lipnju ove godine, razriješen je na vlastiti zahtjev te će u narednomu razdoblju biti pomoćnikom novoga vršitelja dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program HRT-a, priopćeno je s javne radiotelevizije.

Osim smjene na čelu programa HRT-a, kako se neslužbeno saznaje, i vršiteljica dužnosti glavne urednice Drugog programa HTV-a Jasna Burić, supruga Domagoja Burića, najavila je ostavku na tu funkciju kako bi se izbjegao sukob interesa na javnoj radioteleviziji. Ta neslužbena informacija je u međuvremenu i službeno potvrđena na Prisavlju.

- Jasna Burić uputila je osobni zahtjev za razrješenjem s dužnosti te za povratkom na poslove i radne zadatke u svojemu matičnome Odjelu znanost i obrazovanje, naveli su na HRT-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:35