U SABORU

NOVINARI BOJKOTIRALI KONFERENCIJU ZA MEDIJE ŽELJKA GLASNOVIĆA Nakon što je izvrijeđao medije, danas nikoga nije zanimalo što ima za reći

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.11.2018. u 10:48

Zagreb, 210917. Markov trg.
Sabor.
Redovita sjednica Sabora s raspravom o prijedlogu zakona o Hrvatskoj poljoprivredno-sumarskoj savjetodavnoj sluzbi.
Na fotografiji: Zeljko Glasnovic
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Željko Glasnović

Novinari su bojkotirali današnju konferenciju za medije u Saboru, na kojoj je zastupnik Željko Glasnović najavio da će govoriti o nacionalnoj sigurnosti. Bojkot saborskih izvjestitelja dolazi nakon što ih je Glasnović u ponedjeljak u Sabornici izvrijeđao, javlja N1.

'Imate državu kao predgrađe Londona, a niste sredili pravni sustav, komunisti nisu mogli sačuvati šugavu Jugoslaviju, neki sjede ovdje, dobili ste državu skojevaca, bivših kadrova, nikad nije provedena lustracija, dobili ste medije koje su moralni tifusari, imaju moralnu sidu', rekao je Glasnović, a ta je izjava izazvala negativne reakcije drugih zastupnika. Tako je predsjednik Sabora Gordan Jandroković pozvao medije 'da takve zastupnike tretiraju na odgovarajući način'.

"Ja se zalažem za slobodu govora, ali s jedne strane ne razumijem zašto Glasnović do te mjere ne voli Hrvatsku da je vrijeđa dan nakon što smo imali obljetnicu Vukovara", reagirao je i zastupnik Bojan Glavašević. Zbog zloupotrebe poslovnika je nakon te izjave dobio opomenu, piše N1.

Izdvajamo