UBOJSTVO ANTONIJE BILIĆ

NOVO SUĐENJE PARAVINJI Prvo ročište 5. lipnja, može dobiti i 20 godina manju kaznu

 Nikša Stipaničev/CROPIX

Draganu Paravinji na ponovljenom će se suđenju u Šibeniku koje će početi tijekom ljeta pred istim sudskim vijećem koje ga je osudilo na 40 godina robije za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić, pravorjekom precizirati je li kriv za teško ubojstvo mlade Drnišanke ili je pitanju ipak nekvalificirano ubojstvo, piše Slobodna Dalmacija.

Pripremno ročište određeno je za 5. lipnja i to je jedini novi detalj u predmetu Paravinja koji će, bez sumnje, pred šibenskom palačom pravde ponovno okupiti brojne novinare i izazvati pozornost javnosti. Poznato je, naime, da je Vrhovni sud djelomično ukinuo presudu Županijskog suda u Šibeniku i to u dijelu koji se odnosi na silovanje i teško ubojstvo maloljetne djevojke.

Viši sud, naime, dvoji je li sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Nives Nikolac ispravno utvrdilo da je počinjeno kazneno djelo pokušaja silovanja. O tome, međutim, ovisi i kvalifikacija djela te u konačnici godine dosuđene zatvorske kazne.

Ona u slučaju "običnog" ubojstva može biti i 20 godina kraća od nepravomoćno dosuđene. U svakom slučaju, na pripremnom ročištu će se, kako i određuje novi Zakon o kaznenom postupku, održati uvodni govori Paravinjine odvjetnice Ankice Giljanović te predstavnika Županijskog državngo odvjetništva u Šibeniku, a bit će najavljeni i svi dokazi kojima će se obe strane koristiti tijekom glavne rasprave, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 16:35