ULAZAK U IZBORNI RING

NOVOPEČENI ČLAN HDZ-A NAJAVIO KANDIDATURU NA UNUTARSTRANAČKIM IZBORIMA Poznati kirurg pretendira na mjesto potpredsjednika stranke

 
 CROPIX

Kirurg Hrvoje Tomasović najavio je da će se na unutarstranačkim izborima u HDZ-u kandidirati za mjesto potpredsjednika stranke.

"Nakon dugog razmišljanja o svemu u politici zadnjih desetak godina, odlučio sam najaviti kandidaturu za jedno od četiri potpredsjednička mjesta Hrvatske demokratske zajednice", napisao je Tomasović u nedjelju na Facebooku.

Napisao je i da nije predstavnik niti jedne stranačke struje te da nije vezan niti uz jednu stranačku grupaciju, ali da podupire "svakoga tko ima želju, snage i znanja da našu državu učini majkom, a ne maćehom ljudi koji u njoj sve teže žive i traže majku u nekoj drugoj maćehi koja im pruža šansu za život dostojanstven čovjeka, život u kojem se svojim radom, znanjem i zalaganjem može nešto postići".

"Kandidiranje na unutarstranačkim izborima osobni je pokušaj pomoći Domovini u teškom trenutku, kada je napuštaju tisuće ljudi, jer ne mogu osigurati egzistenciju i ne vide budućnost za sebe i svoju djecu pod hrvatskim suncem.

Ulazak u izborni ring s dugogodišnjim iskusnim članovima stranke koje nije lako pobijediti u izbornoj utakmici i to sam, bez potpore grupacija i frakcija u HDZ-u, veliki je izazov.

Liječnik sam, kirurg koji se godinama altruistički i dobronamjerno bavi politikom sa stvarnom željom da moja Hrvatska bude država u kojoj želimo biti, živjeti i umrijeti. Da nam država da utočište, ognjište, sigurnost i dom", poručio je doktor Tomasović.

Inače, Tomasović je bio dugogodišnji HSP-ovac, a prošle godine se učlanio u HDZ zbog toga, kako je kazao prošle godine za Slobodnu Dalmaciju, jer je bio nezadovoljan činjenicom da se na desnici nikako ne mogu dogovoriti oko zajedničkog izbornog nastupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:26