DRUGI ČOVJEK STRANKE

'O SMIJEŠNIM OPTUŽBAMA NE ŽELIM RAZGOVARATI' Brkić komentirao Kopalove tvrdnje o sabotaži HDZ-ove liste: 'Lažnih proroka se svijet nagledao i do sada'

 
Milijan Brkić
 Goran Mehkek / CROPIX

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u utorak kako ne želi razgovarati o "smiješnim optužbama" o sabotaži HDZ-ove liste na proteklim izborima za Europski parlament, o čemu je u javnosti govorio glavni HDZ-ov analitičar Robert Kopal.

"O tim smiješnim optužbama ne želim razgovarati, lažnih proroka se svijet nagledao i do sada, a bit će ih i dalje. Sve što imam kazati o politici i o stranci govorim za stolom političke obitelji, a ne preko medija", rekao je Brkić novinarima pred Banskim dvorima.

Kopal je u izjavi za N1 televiziju ustvrdio kako ima dokaze da je iz HDZ-ovih redova bilo sabotiranja na izborima za EU parlament, zbog čega je stranka zabilježila znatno lošije rezultate od očekivanih i osvojila samo četiri mandata. No, pritom nije iznosio imena onih koji su navodno sudjelovali u toj sabotaži.

"Bojkot u smislu samostalne odluke birača je potpuno legitiman. Ali, kad imate situaciju da netko organizira, savjetuje i potiče, onda imate sabotažu. Sigurno neću izlaziti s imenima i neću iznositi zaključke prije nego stranka dođe do zaključaka i zauzme stav", rekao je Kopal.

"Ne upirem prstom u Milijana Brkića, niti u bilo koga", također je kazao Kopal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:56