UBOJSTVO IVE PUKANIĆA

Obitelj Franjić za ubojstvo Nike traži odštetu od 3 milijuna kuna - po milijun za svakog člana obitelji

U završnoj riječi branitelj prvooptuženog Roberta Matanića istaknuo je kako tužiteljstvo nije nedvojbeno dokazalo njegovu krivnju te da očekuje oslobađajuću presudu
 POOL / CROPIX

ZAGREB - Jutros je na Županijskom sudu u Zagrebu na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića prešlo na završne riječi branitelja optuženih. Prije toga, Danijela Rebrović, odvjetnička vježbenica iz ureda Galetović, u ime obitelji ubijenog Nike Franjića zatražila je odšetu od tri milijuna kuna, odnosno po milijun kuna za svakog člana obitelji.

Nakon toga, završnu riječ počeo je Hrvoje Korša, branitelj prvooptuženog Roberta Matanića, koji se žestoko obrušio na optužnicu i njezina zastupnika Slobodana Šašića, zamjenika ravnatelja USKOK-a.

- Nakon što sam čuo završnu riječ kolege Šašića jedino što očekujem je oslobađajuća presuda. U njegovom četverosatnom izlaganju nebrojeno puta smo čuli 'moguće je zaključiti', 'vjerojatno je'... Niti jednom riječju nije rekao da je nešto nedvojbeno dokazano i za to mu veliko hvala. Nekoga se može osuditi samo na temelju činjenica koje su nedvojbene - rekao je Korša.

Potom je nastavio svoje izlaganje rekavši kako smo čuli i brojne primjedbe na iskaze svjedoka od strane tužitelja.

- No, svi ti svjedoci ispitani su tijekom istrage i na glavnoj raspravi i tužitelj nije imao nikakve primjedbe na njihov iskaz. Tužitelj je rekao i da je svatko od ovih optuženika, pa i Robert Matanić mogao dobiti status krunskog svjedoka, ali je jasno da to nije istina i to me pomalo plaši - kazao je Korša i istaknuo da je taj status dobila osoba koja to nije mogla dobiti.

Korša i dalje iznosi završnu riječ analizirajući postupak koji je njegovu branjeniku Robertu Mataniću na teret stavio dvostruko teško ubojstvo za što može dobiti 40 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:58