JAVNA DRAŽBA U ZLATARU

OBITELJ GENERALA KORADEA ZAVRŠIT ĆE NA ULICI? Udovica Ljiljana: 'To je moja djedovina! Ničeg više nisam vlasnik...'

CROPIX

ZLATAR - Ljiljana i Mario Korade, udovica i sin pokojnog generala Ivana Koradea, ako je suditi po zakazanoj javnoj, usmenoj dražbi za 11. ožujka u prostorijama Općinskog suda u Zlataru, mogli bi biti izbačeni na ulicu.

Sudbina Koradeovih ne zanima obitelji generalovih žrtava jer ništa im ne može nadomjestiti njihove najmilije - Davora Petriša (36), Ciliku Hudić (62) i njezina unuka Gorana (15), Franju Kosa (62) i policajca Marija Kusanića (32).

Kuća za 1,2 milijuna

Neslužbeno doznajemo da su generalova kuća i dvorište od 315 čhv procijenjeni na 1,2 milijuna kuna, a oranica, vinograd i voćnjak vrijede 67.500 kuna.

Koliku li će postići cijenu, doznat će se idući tjedan, od čega Koradeovi strepe, a po svemu sudeći, i dalje će biti dužni do grla.

- Imate li kamo otići ako kupaca bude? Dolaze li potencijalni kupci gledati imanje? - pitamo Ljiljanu Korade, na što ona s knedlom u grlu odgovara: - To je moja djedovina. Šest godina mi je sve blokirano i ničega nisam vlasnik.

Odgovornost države

- Osupnuta sam prebacivanjem odgovornosti države na generalove nasljednike. Prvostupanjski sud uvažio je obrazloženja i odbio tužbeni zahtjev za naknadu štete jer je utvrđeno da se država nije pobrinula da onemogući katastrofalni razvoj generalove bolesti. Nakon generalove smrti hipotekarni kredit se prestao isplaćivati. Ovrhovoditelj je zatražio ovrhu i zakazao dražbu nad kućom u Velikoj Veterničkoj - kaže Ana Perković Žaja, odvjetnica obitelji Korade za koju “dražba, zakonski gledano, nije pogrešna, ali je nepravedna jer se država maćehinski odnosi prema pokojnom generalu”.

Tagovi

Izdvajamo