NOVAC SKUPLJEN U HUMANITARNOJ AKCIJI

OBITELJ NEPOKRETNOG MARKA SPAŠENA OD DELOŽACIJE Kredit i sve dugove platili su dobri ljudi!

 Facebook

RIJEKA - Humanitarni koncert 'Za obitelj Šimić', održan na Viškovu, došao je kao točka na i u sklopu humanitarne akcije koju je pokrenuo Dalibor Horvat, za obitelj koju do prije tri mjeseca nije ni poznavao, a koja je sada, njegovim angažmanom, spašena od deložacije, piše Novi List..

– Sakupili smo 331 tisuću kuna, od toga je zatvoren kredit u banci u ukupnom iznosu od 320.758,00 kuna, a preostali dio novca od 10.242 kune uplaćeno je za zatvaranje jednog manjeg kredita i minusa na tekućem računu, kao i nekih računa koji su se nagomilali. Dug za komunalije od 15 tisuća kuna je otpisan u suradnji s Općinom Viškovo, a dug prema HEP-u u visini od 2.500 kn otplaćuje djelatnik HEP-a Kristijan Jurilj. Koncert koji je održan 28. lipnja u Viškovu opravdao je sav trud koji smo za ovu obitelj učinili – kazao je dobrotvorac Horvat.

Podsjetimo, obitelji Šimić prijetila je deložacija iz njihove kuće u Viškovu, a u probleme su zapali nakon što se suprug Marko teško razbolio i postao nepokretan te potpuno ovisan o tuđoj pomoći. Svu skrb je preuzela njegova supruga Alisa, koja po zakonu ne može dobiti status njegovateljice.

Prije no što se Marko razbolio, on i Alisa dignuli su kredit za obrt, a pod hipoteku stavili kuću, no kako je morala brinuti o suprugu 24 sata dnevno, obrt je propao i dugovi su se nagomilali do stanja pred deložaciju. Zahvaljujući humanitarnom koncertu deložacija je spriječena, piše Novi List.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:34