MOLBA POKOJNIKOVE OBITELJI

Obitelji poginulog hrvatskog vojnika Josipa Briškog želi da se posljednji ispraćaj održi u krugu obitelji, prijatelja i kolega te bez medija

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 26.07.2019. u 16:34

Zagreb, 260719.
MORH.
Komemoracija za Josipa Briskog, vojnika poginulog u Afganistanu.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX

Ministarstvo obrane (MORH) u petak je izrazilo želju i zamolbu obitelji poginuloga hrvatskog vojnika Josipa Briškog, da se posljednji ispraćaj pokojnog Josipa održi u krugu obitelji, prijatelja i kolega te bez prisutnosti predstavnika medija.

"Obavještavamo vas kako je želja obitelji da se posljednji ispraćaj pokojnog Josipa održi dostojanstveno, u krugu obitelji, prijatelja i kolega te bez predstavnika medija. Vjerujemo da ćete u ovim teškim trenutcima za obitelj, uvažiti njihovu želju", stoji u priopćenju MORH-a.

Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu, a preminuo je u srijedu, 24. srpnja 2019. godine od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu.

Tijelo poginulog skupnika Josipa Briškog stiglo je u petak ujutro američkim zrakoplovom u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman, a ispratio ga je zapovjednik NATO misije “Resolute Support” general Austin Scott Miller, čime je stradalom hrvatskom vojniku iskazana najveća počast.

U Hrvatskoj, u Zračnoj luci, organiziran je svečani doček uz najviše vojne počasti za preminuloga hrvatskog vojnika, kojem su uz obitelj preminuloga pripadnika Hrvatske vojske nazočili i brojni visoki dužnosnici.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo