NOVA FUNKCIJA

OBJAVLJENA ODLUKA GLAVNOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA Ova žena imenovana je ravnateljicom USKOK-a

Vanja Marušić
 Damir Krajac / CROPIX

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dražen Jelenić donio je u petak odluku kojom je imenovao Vanju Marušić za Ravnateljicu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta na vrijeme od četiri godine te je ona dužna stupiti na dužnost 19. studenog 2018., priopćeno je iz DORH-a.

Vanja Marušić od siječnja 2015. godine do današnjeg imenovanja obnašala je dužnost županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Riječanka Marušić javnosti je ostala poznata kao tužiteljica u vjerojatno najambicioznijem antikorupcijskom predmetu, slučaju Ina-MOL, gdje se Ivi Sanaderu te čelniku MOL-a Zsoltu Tamasu Hernadiju sudi zbog prodaje Ine.

Prije stupanja na dužnost u Rijeci, Marušić je više godina radila kao zamjenica ravnatelja USKOK-a u Zagrebu te je uz spomenuti predmet Ina-MOL radila i na slučajevima mita u HEP-u u tzv. slučaju Monting Pim. Budući da su predmeti Hypo i Ina-MOL jedno vrijeme bili spojeni, Laptoš i Marušić zajedno su zastupali optužbu na prvome suđenju Sanaderu, gdje je, kako je poznato, Sanader bio pravomoćno osuđen, no presudu je bio ukinuo Ustavni sud.

Inače, USKOK je bez formalno imenovanog ravnatelja bio više od pola godine, otkad je istekao četverogodišnji mandat ravnateljice Tamare Laptoš, koja je na tu funkciju imenovana u travnju 2014. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 15:35