POLICIJSKO 'USKO GRLO'

OBJAVLJENI REZULTATI AKCIJE ZBOG KOJE JE NASTAO KAOS NA AUTOCESTI A1 'Iznenadnih provjera po autocestama će biti još i neće ovisiti o sezoni'

Arhivska fotografija
 Nenad Dugi / / CROPIX

Kilometarske gužve koje su jučer popodne nastale na autocesti A1 od Zagreba prema Karlovcu zbog policijskog "uskog grla", rezultirale su, ako je suditi prema izvješću PU karlovačke, solidnim rezultatima.

Pojačanim temeljitim kontrolama karlovačkih policajaca u suradnji s inspekcijom cestovnog prometa, zaštite okoliša te veterinarskom inspekcijom kao i nezaobilaznom mobilnom jedinicom carine na odmorištu Draganić, a koje su trajale od 14 do 16.15 sati, pregledano je skoro 400 vozila.

- Izvršen je nadzor nad 399 vozila s ciljem podizanja razine sigurnosti i sprečavanja nezakonitih radnji. Utvrđena su 43 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jedan prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i dva prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge. Iz nadležnosti inspekcije, pak, cestovnog prometa utvrđena su dva prekršaja, a iz nadležnosti inspekcije zaštite okoliša jedan prekršaj - izvijestili su iz PU karlovačke o provedenoj akciji koja je među građanima izazvala lavinu bijesa jer su, kako su nam čitatelji još jučer rekli dok su čekali u koloni na visokim temperaturama, neki kasnili na svoje destinacije odnosno na posao.

Podsjetimo, jučer nam je jedan čitatelj rekao kako mu je trebalo 70 minuta da prođe 17 kilometara, a iz karlovačke policije odgovorili su nam kako takve iznenadne akcije znaju trajati dva, tri pa i pet sati, a dužina trajanja pojedine kontrole ovisi o samom prometu, količini vozila te planu policijskih službenika.

I ono što je, zapravo, izazvalo ogorčenje vozača je činjenica da će takvih akcija po autocestama biti još i neće se smanjivati s obzirom na turističku sezonu koja je počela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:24