NOVAC EU FONDOVA

OBNOVA PRUGE VRIJEDNA 1,2 MILIJARDE KUNA Posao desetljeća za Hrvatske željeznice dobio domaći konzorcij

Radovi najvećem infrastrukturnom projektu HŽ Infrastrukture koji se financira sredstvima EU počinju za 4 mjeseca
Zagreb,110411.Zeljeznicki kolodvor.Povodom pogibije Damira Domitrovica koji je poginuo.Posljednji ispracaj odrzao se u ponedjeljak 11. travnja 2011. godine na rijeckom groblju Kozala u 10.00 sati. Sve hrvatske strojovodje su u isto vrijeme zaustavili sve vlakove u Republici Hrvatskoj i jednom minutom stajanja i tuznog sviranja lokomotivskom sirenom odali posljednju pocast velikom kolegi, dobrom prijatelju i vrijednom, predanom i odgovornom radniku.Na slici: Ivica Bicanin strojovodja za upravljacem.Foto: Goran Mehkek / Cropix
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Hrvatski konzorcij Dalekovod, DIV i Zagreb Montaža dobili su posao obnove i izgradnje drugog kolosjeka željezničke pruge Dugo Selo - Križevci, doznaje Jutarnji list. Odluka je donijeta danas. HŽ Infrastruktura prihvatila je ponudu hrvatskog konzorcija vrijednu 1,239 milijardi kuna bez PDV-a. Riječ je o najpovoljnijoj financijskoj ponudi. Projekt se s 85 posto financira iz EU fondova. Ovo je najveći infrastrukturni projekt HŽ Infrastrukture koji se financira sredstvima EU.

Ponudu konzorcija bankovnom garancijom prati Zagrebačka banka, a s njim su povezani i drugi partneri kao podizvođači.

Radovi bi trebali početi za otprilike četiri mjeseca, a završetak je planiran u rujnu 2019. Uz obnovu postojećeg i izgradnju drugog kolosijeka na cijeloj pružnoj dionici dužine 38,2 kilometara, predviđa se i gradnja novih 6 mostova, od kojih dva cestovna, te rekonstrukcija sedam postojećih mostova, gradnja 11 novih nadvožnjaka, jednog podvožnjaka i šest pothodnika, nadogradnja stabilnih postrojenja električne vuče, modernizaciju signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja te izgradnju 25 kilometara servisnih cesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:25