TRZAVICE U SABORU

OBRAČUN MEĐU SDP-OVCIMA Bivšeg ministra Jakovinu stranački kolege prozivaju za malverzacije: 'Istina je ispred stranačke stege'

 Goran Mehkek / CROPIX

SDP-ov saborski zastupnik Zdravko Ronko tijekom saborske rasprave odlučio je ukazati na neke primjere lopovluka pa je javno prozvao svog stranačkog kolegu Tihomira Jakovinu za malverzacije. Ništa neobično, kaže, istina je ispred stranačke stege, piše Dnevnik.hr.

- Da nije bilo kuma i kumova, od Kosorice, Šukera, Beuka, pa do tandema Jakovina-Pavelić, vi ne bi mogli sa svojim tvrtkama tako bezdušno pretvoriti 12 milijuna kredita braniteljskih u svoje džepove, ne bi mogli zavaljati milijune i milijune kuna poreza i ne bi mogli divljački opljačkati Hrvatske šume - rekao je Ronko u Saboru u replici HDZ-ovcu Franji Luciću.

Ne bi tu bilo ništa neobično da Ronko za malverzacije, pored sadašnjih i bivših HDZ-ovaca, nije spomenuo i Tihomira Jakovinu, donedavno istaknutog SDP-ovca i ministra poljoprivrede u vladi Zorana Milanovića.

- To može biti vama neobično, meni nije. Ja govorim istinu i nije me briga tko je iz koje stranke. Istina se ne smije pretpostaviti stranačkoj stegi - rekao je Ronko, dodajući da je o aferama u Hrvatskim šumama govorio i ranije.

- Gospodinu Jakovini sam, dok je bio ministar, dao sve dokaze o tome što se radi u Hrvatskim šumama. Molio sam ga da poduzme radnju, ali nije poduzeo ništa. Pokrenuo sam to i na Predsjedništvu SDP-a, ali tamo je bila zatvorena rasprava i nije se dozvolilo dalje - kaže Ronko, ne želeći objasniti tko je tu raspravu zaustavio.

Od svojih tvrdnji o malverzacijama Ronko ne odstupa, ali ih ne prijavljuje već kaže da čeka da ga netko pozove.

Tihomir Jakovina također kaže da bi Ronko sve što zna trebao prijaviti dodajući tek da Ronkov javni napad na njega treba pripisati 'nezdravom rivalitetu na lokalnoj razini', piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:46