MOJ SUSJED CRNOJA

OBRAČUN S VOZAČEM AUTOBUSA NIJE BIO JEDINI CRNOJIN INCIDENT 'Pijan je srušio stupiće i uzurpirao teren za auto. Fizički je napao jednog susjeda...'

 EPH

Prije nekoliko godina došao je usred noći pijan i srušio stupiće koje su stanari postavili na ulazu u dvorište zgrade kako bi spriječili automobile da se parkiraju.

Buka je najviše smetala obitelji Horvatić jer se s te strane zgrade nalazi njihova soba, zato su i tražili da se postave stupići i mi smo se svi s tim složili. No, Mijo Crnoja ih je te noći ljutito demolirao kako bi njegova supruga Ružica mogla na tom mjestu parkirati. Svaki dan tu je stajao njezin srebrni Citroën - ispričala nam je Branka Marinov, udovica Veselina Marinova kojega je likvidirao Vinko Žuljević Klica, a koja stanuje u stanu iznad ministra branitelja Mije Crnoje na adresi Tomislava Pavleka 18.

Potvrdila nam je da obitelj Crnoja na toj adresi stanuje od 1998.: Mijo, supruga Ružica i njihovo četvero djece. - On je kupio taj stan na majčino ime pa ga je naslijedio nakon njezine smrti. U istoj zgradi živi i obitelj Palčić koji su kumovi s Crnojama, ali već godinama su u nekoj svađi i ne komuniciraju. Zapravo, s većinom stanara Crnoja ne komunicira. Ljudi strahuju od njega - kaže susjeda Marinov.

I sama je vodila parnicu protiv Crnoje koji joj je, kako kaže, prije pet godina zavario vrata od garaže pa nije mogla doći do automobila. Inače je samohrana majka i ima dijete s posebnim potrebama.

- Bivši vlasnik je garažu prodao meni, a Crnoja je iskoristio priliku dok sam bila u bolnici i prisvojio je. Iako je sud presudio u moju korist, ja i dalje ne mogu u nju - tvrdi Branka Marinov.

Nasrtaj na vozača autobusa o kojemu su pisali mediji, kaže Marinov, nije njegov jedini incident.

- Jednom je fizički napao i susjeda koji živi u ulazu pokraj našega - istaknula je. Taj susjed ima 71 godinu i nije želio mnogo pričati o incidentu.

- Ja vam volim sve rješavati na miran način. Evo, imam odličan odnos sa svim susjedima. Komuniciram i s njegovom ženom i djecom. Njegova najmlađa kći, kada me vidi, potrči prema meni i viče: ‘Kako ste, deda Joža?’ Sve loše što je bilo bolje je zaboraviti - poručio je susjed Josip Halužan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:18