BIVŠI ČELNIK AK SIGET

OBRANA IZVELA PRAVNI MANEVAR Optužno vijeće Županijskog suda nije donijelo odluku o optužnici protiv Damira Škare

Privođenje Damira Škare
 Srđan Vrančić / CROPIX

Branitelj Damira Škare (60), bivšeg predsjednika AK Siget optuženog za silovanje bivše djelatnice, odvjetnik Krešimir Krsnik zatražio je izdvajanje svih nezakonitih dokaza u tom slučaju, iskaza žrtve i svjedoka. Optužno vijeće velikogoričkog Županijskog suda odbilo je taj prijedlog i sada se obrana u roku od tri dana može žaliti Vrhovnom sudu.

Odvjetnik Krsnik nije želio iznositi pojedinosti zašto je to učinio jer je postupak tajan, ali u svakom slučaju u utorak nije donesena odluka o osnovanosti optužnice. Na ročištu na velikogoričkom sudu Damir Škaro se nije pojavio jer nije bio ni obavezan, a to nije bila obavezna ni žrtva.

Obrana je već prije isticala da je objavom ispovijesti žrtve narušena presumpcija nevinosti.

Optužnica protiv bivšeg predsjednika AK Siget podignuta je u studenome prošle godine. Škaru se tereti da je tijekom lipnja 2019. godine i do 9. kolovoza 2019. počinio kaznena djela spolnog uznemiravanja i silovanja djelatnice AK Siget. Bivšeg šefa Autokluba Siget, bivšeg HDZ-ova zastupnika i olimpijca, sud je krajem listopada lani pustio na slobodu nakon što su ispitani svi svjedoci.

Uhićen je početkom rujna nakon što ga je zaposlenica Autokluba prijavila za silovanje koje se dogodilo u kolovozu na radnom mjestu. Škaru je za silovanje prijavila liječnica žrtve, a on je uhićen početkom rujna prilikom povratka iz BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:44