U VUKOVARU

OBUSTAVLJEN POSTUPAK PROTIV MARIJANA ŽIVKOVIĆA U vrijeme razbijanja ćirilićne ploče je bio neubrojiv: 'Pravda je pobijedila...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 01.11.2019. u 11:47

- 2013. U FOTOGRAFIJAMA CROPIX-A -
Vukovar, 020913.
Branitelji i clanovi Stozera za obranu hrvatskog Vukovara, unatoc zastiti interventne policije skinuli su jutros postavljene ploce s dvojezicnim natpisom sa zgrada drzavnih institucija.
Na fotografiji: policijska stanica u Vukovaru na kojoj je jutros postavljena dvojezicna ploca, plocu je skinuo vukovarski branitelj Marijan Zivkovic.
Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / CROPIX

Marijan Živković

Odustalo se od daljnjeg postupka protiv Vukovarca Marijana Živkovića kojem se sudilo zbog razbijanja ćirilićne ploče na Policijskoj postaji u tom gradu 2013. godine. Odluka je to Općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru.

'Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru prije održavanja rasprave koja je bila zakazana za 5.11., dostavilo je podnesak Općinskom sudu u Vukovaru kojim se obustavlja postupak protiv Marijana Živkovića. Općinsko državno odvjetništvo je postupak obustavilo nakon provedenog novog psihijatrijskog vještačenja u ponovljenom postupku. Ono je potvrdilo prvo vještačenje u ovom slučaju, da je Marijan Živković u vrijeme počinjenja djela bio neubrojiv. Time je rasprava postala bespredmetna, a Marijan Živković je slobodan čovjek', rekao je za N1 Živkovićev odvjetnik Emil Mitrovski i dodao da se tu ne radi o politici, već o pravnoj pobjedi.

Živković je rekao da je pravda tako pobijedila.

'Ja sam mali čovjek, ali se nisam plašio ničega, a evo samo mogu plakati za mojim sinovima. Ali pravda je pobijedila i dragi Bog to valjda vidi i gleda. A i narod. Mnogi su mi rekli da se mole za mene, i sam se molim. Samo to mogu reći, hvala Bogu, ima ga i pravda je pobijedila', rekao je za N1.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo