KOSOR O SUMMITU EU

Očekujem potvrdu završetka pregovora. To će biti nagrada za obljetnicu neovisnosti

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.06.2011. u 11:59

Goran Mehkek / Cropix

Kosor je izjavila da će odluka Europskog vijeća biti radostan trenutak za Hrvatsku, posebno jer Hrvatska u ovom tjednu obilježava 20. obljetnicu neovisnosti

"Očekujem potvrdu Europskog vijeća da će Hrvatska do kraja lipnja, kako sam oduvijek tvrdila, završiti pregovore i da postaje 28. članica Unije", izjavila je premijerka Jadranka Kosor u Zagrebu uoči odlaska u Bruxelles gdje se očekuje da će Europsko vijeće potvrditi završetak pristupnih pregovora do kraja lipnja i ulazak 28. članice, Hrvatske, u EU.

Povijesni summit u Bruxellesu: Hrvatska i službeno zatvara pristupne pregovore s Europskom Unijom

Kosor je izjavila da će odluka Europskog vijeća biti radostan trenutak za Hrvatsku, posebno jer Hrvatska u ovom tjednu obilježava 20. obljetnicu neovisnosti. "Uvijek sam govorila da će to biti najveća nagrada za obljetnicu neovisnosti", istaknula je premijerka.

"Neće proći puno vremena kada ćemo potpisati ugovor i kada ćemo de facto postati članicom. Vjerujem da će se to dogoditi do kraja godine", rekla je premijerka.

"Nad 375 zakona koje smo donijeli usklađujući se s pravnom stečevinom EU-a stalno se provodi nadzor", kazala je premijerka, te dodala da se nad Hrvatskom neće provoditi nikakav dodatan nadzor, ali da će se do ulaska u EU Hrvatska morati neprestano dokazivati.

Kosor se zahvalila svima koji su u anketi, prema kojoj je ona najzaslužnija za ulazak u EU, prepoznali njezinu ulogu u tom procesu.

"Vjerovala sam u to jer sam znala da imamo snage i pameti i da se nijedan posao ne može obaviti s figom u džepu", izjavila je Kosor.

Izdvajamo